Vermont



Som sagt i fredags kväll bär det av till Vermont med Silvia och Linda. Åkte runt halv 8 och var framme runt halv 1 på natten. Lagom trötta efter den bilfärden. Somnade som stockar allihopa och vaknade runt 10 på lördagen och började dagen med en rejäl frukost och en kopp kaffe. Sen bar det av till okemo som berget heter där vi var. Prövade ut både snowboard och boots och sen begav vi oss till backen. Att åka snowboard är inte lika lätt som det ser ut, har nog aldrig känt mig klumpigare, men många skratt och svordomar blev det. Riktigt roligt och stackars Silvia som fick stå ut med mig och Linda, trillade som plockepinn. Och känns inte bättre när man själv står där i backen och försöker som bara den och så kommer de en liten kille på 4 år och åker hur bra som helst förbi en. Nästan så man ville ge upp ett tag då,  känslan snowboard kanske inte är min grej slog mig många gånger när man såg dem!. Blev ett fika stopp för att vila musklerna lite innan silvia tog med oss till backen igen. Och andra gången började det likna något ramlade inte lika mycket och var faktiskt redigt kul. Så efter den dagen kan jag även skryta med att jag kan svänga åt vänster ;).



Efter dagen i backen åkte vi hem till stugan och åt lite ostbricka innan vi begav oss till ett spa och badade i en utomhuspool och det är att rekommendera. Super härligt efter allt slit i backen, sjärnklart och varmt, kunde inte bli bättre avslut på dagen. Efter badet åkte vi hem och maten var serverad vegetarisk mat och brownie med glass till efterrätt och efter vi har ätit klart så var kl halv 12 så blev sängen för alla var super trötta.



Dagen efter väckte Silvia oss kl 10 och jag lovar att jag kände att jag levde, sån smärta i kroppen och helt blåslagen på knäna men upp kom jag, blev en rejäl frukost även denna dagen och sen begav vi oss till skridskobanan för att åka, blev en timmes skridsko och sen en kopp varmchokladmjölk framför brasan. Sen tog vi bilen mot stugan igen och satt på en film Superbad, fick många skratt till den filmen. Lagade lite pasta med Pesto innan vi lastade in alla saker i bilen och begav oss hemmåt. Blev ett matstopp och ett fikastopp på vägen innan vi var hemma. Han knappt komma hem innan jag slocknade i sängen. Men för att sammanfatta helgen så har den varit riktigt rolig, och skulle nog till och med ställa mig på en snowboard igen!

Vaknade upp i dag med ännu mer smärta och hur trött som helst men måndagar för mig är väldigt lugna, behöver inte laga mat eller hämta C så har i stort sätt bara tvätten, sängarna och ska ner till affären och handla lite frukt i dag med. Så blir att vila och kolla beck i dag, en återhämtnings dag för min del, skönt!

Ha en bra dag!


Fredag!



hallå hallå äntligen fredag och den är mer än välkommen hos mig.

I går var det fördelsedags middag för Rita, så vi var på ett jätte trevligt ställe och åt Friday`s hete det. Himmla god mat och trevlig personal. Kvällen var super och en bild säger mer än tusen ord så här får ni lite bilder från kvällen.





Linda!



Silvia och Anne!






Gi och Jag!




Rita och Sina!




Friday`s



Jag och Rita!



Åt pasta med chili, kyckling och räkor! Att rekommendera.




Näst in till all personal kom och sjöng för Rita, syns dock inte så bra på bilden!



Varm brownie med glass och chockladsås, var i himmelen några minuter där!



haha Sina visar sin bästa sida!



Jag och Sina!



Alla tjejer samlade! :)



Har precis avklarat ett träningspass och maskinen är i torktummlaren toppen! så ska nu hoppa in i duschen och göra mig i ordning för att åka och hämta Linda för vi ska ner och ta en kaffe och fixa lite på stan. För i kväll åker jag och Linda med Silvia till Vermont för en hel helg med snowbordåkning, och många skratt, kommer bli en dunder bra helg tror jag. Tack dock inte med mig datorn så ni får uppdatering sen när jag är hemma.

Måste visa dom här fina Ugsen som min värdmamma gav mig i dag, dom passade varken henne, C eller H så hon sa att jag kunde ta dom. Verkligen super snällt av henne!



Hoppas ni får en super bra helg mina kära, saknar er!

Puss

Torsdag





Detta var det första jag såg när jag tittade ut genom fönster i morse, snö snö snö!

Var en snöstorm i natt vilket innebär att tjejerna är hemma från skolan i dag för att det är en såkallad snowday.

Har börjat med att sätta på en maskin tvätt, bädda sängarna och sen började jag med maten blir helgrillad kyckling med potatis och den gör jag i den underbara uppfiningen slowcooker. Så har skalat potatis och rensat kyckling och nu ligger allt tillsammans i slowcookern och är inte klar förens om cirka 9 timmar.

Så ska nu bara tömma diskmaskinen och sen vika ihop tvätten sen ska jag ta ett träningspass på 40 minuter och lite övningar på de.

Och eftersom att vi inte kunde fira Rita i går pga vädret så gör vi ett nytt försök ikväll och bege oss till Friday's. Ser dock ut som att det kommer att bli värmare under dagen så vi ska nog kunna utföra denna middagen i kväll.

I morgon bär det av till Vermont för snowboard åkning med Silvia och Linda vi ska ta bilen dit som tar ungefär 5 timmar. Ska bli så kul att åka iväg och är redigt taggad för denna helgen och vad den har att erbjuda.

Och i dag är det som sag den 27 Januari och det var precis en månad sen som jag lämnade Sverige, Familj och vänner. Känns som om det har gott så fort, glömmer inte dagen innan jag åkte då jag hade så många fina vänner som kom och sa hej då till mig. Ni är guld värda! Men måste nog säga att säga hejdå på flygplatsen var nog bland det jobbigaste jag gjort, blödig som man är. När man väl stod där och skulle säga hejdå till sina kära undrade man nästan om man någonsin skulle skratta eller må bra igen. Och det första veckorna här i USA var verkligen gråa, dystra och man hade sån hemlängtan, man grät på nätterna och även då tänkte man om allt skulle bli bra. Men det blev det allt tar som sagt sin tid, allt är nytt, familjen, rummet, huset, maten, folket ja allt. Och sen att det är vinter, snö och allt gör det inte lättare heller. Så ge mig lite vår och sommar tack! Men efter man lärt känna lite andra au pairer och även familjen bättre så känns allt så mycket lättare och jag kan nu säga att det känns bra att vara här.

Puss

Ett snöigt Westfield



Ja och här fortsätter det att snöa har bokstavligttalat snöat sen i morse och nu är kl 15.00. Vägarna är så himmla dåliga och skolarna är stängda. Blir verkligen kaos i USA när det snöar lite.


Jag åkte med Linda och Pia till collage i dag för att skriva in mig på en kurs , vilket visade sig vara ett himmla krabb. Kom dit och pratade med en kvinna som verken viste in eller ut. Men efter ett tag kom det en blond kvinna och hon viste mycket mer, så hon hjälpte oss så sa till henne att jag ville läsa en kurs om amerikansk historia så fyllde i lite papper osv och hon berättade då för mig att jag inte behöver göra ett test för att komma in på kursen och jag behöver inte heller göra några prov om jag inte vill. Efter det sa hon åt mig att gå till den andra byggnaden för att få det påskrivet så att jag verkligen kommer in på kursen. Hittade inte först men efter att ha virrat runt ex antal gånger så hittade vi tillslut rätt. Men när jag väl kom dit så sa hon som att där att jag skulle gå ner får det påskrivet så fick först skriva in mig på en lista och sen vänta i 40 minuter. När det väl var min tur så visade jag minna papper så sa mannen till mig att jag var tvungen att göra ett test och då sa jag till honom att när jag pratade med kvinnan i den andra byggnaden så sa hon till mig att jag inte alls behöver göra det för att jag är en Au Pair men det fattade han tydligen inte så jag var nu helt plötsligt tvungen att göra ett test för att komma in eller byta kurs så han tog fram ett papper med de kurser man kan göra utan att göra test för att komma in men tyckte att de var konstigt men valde då en annan kurs. Lagom irreterande! Och gick sedan tillbaka till den blonda kvinnan och berättade för henne och då sa hon att jag ska inte göra något test att de som jobbar här inte vet hur de ska handtera au pairer. Tack för den verkar inte som att de har någon som helst komminication på den skolan. Men till slut fick jag en E mail adress till läraren som jag ska maila och fråga om jag kan komma in den klassen och får jag det så börjar den på fredag så kommer att läsa måndag, onsdag och fredag 1 timme varje gång. Och jag ska då inte göra ett test för att komma in i klassen. Detta besök tog oss 3 timmar lagom glada när vi gick därifrån men har nu mailat läraren så väntar bara på svar och hoppas att jag kommer att komma in på denna kursen.


Efter som att det snöar i dag så är H och C redan hemma från skolan och pianolektionen är inställt så inget körande för mig i dag. Ska snart ta och börja med maten vilket blir Grekisk köttfärssås, pasta och sallad.

Hade verkligen sett fram emot denna kvällen för att vi skulle gå ut och äta på Friday's för att fira Rita som fyller 20 i dag, men som sagt eftersom vädret är som det är så blir det inställt. Så middagen blir troligtvis i morgon. Så ikväll blir det nog bara en kaffe på Rock N Joes med tjejerna skulle jag tro om snöandet har lugnat ner sig.

Så denna dagen blev inte direkt som planerat och det suger lite just nu, sitter inne på mitt rum och kollar ut genom fönstret och det enda jag ser är ett snöigt Westfield. Så trött på snö ge mig vår nu tack!

tisdag

Vaknade upp i dag men en sån träningsverk i magen och ryggen sen träningen i går, vilken härlig känsla. Dagen började annars som alla andra dagar och eftersom det är tisdag i dag så kom städpersonalen så hade sällskap i ca 2 timmar. Tog mig ann att tvätta 3 maskiner tvätt i dag och medans jag väntade på de trotsade jag träningsverken och körde ett pass på crosstrainern och sprang lite på löpbandet och gjorde även lite rygg och magövningar vilket jag känner redan nu att jag kommer få problem med att gå upp ur sängen i morgon. Men gillar ändå den känslan av att man har tränat.

Efter dusch och tvätt började jag förbereda maten som skulle göras i  en slowcooker! Det är verkligen en smidig uppfinning du kan både göra mat och hålla maten varm i en sån. Men i dag lagade jag mat i den och bara till att lägga i allt där i och sen låter den stå i 4 timmar på low eller 8 timmar på high vilket är beroende på vad du gör. Så efter att ha förberett maten tog jag och skypade med pappa och mamma. Känns nästan som att vara hemma lite när man pratar med dom för de gör alltid något medans man pratar med dom, mamma lagar mat och pappa målar och svär haha så underbart man får liksom ny energi på något sätt.

Blev en liten taktikvila sen innan jag skulle åka och kolla på C's basketboll match, vilket var lite svårare att hitta än jag trodde körde fel och fick bokstavligt panik så körde hem och försökte att få in rätt adress m.m i gpsn vilket lyckades bättre andra gången efter jag lugnat ner mig lite hittade jag tillslut rätt men dock inte av gpsn för den hjälpte dock inte, stod lite anvisningar på pappret så fick följa dem. Men det var inte heller det lättaste och särskillt inte med mitt lokalsinne. Men jag kom fram och hann kolla i hela 25 minuter på matchen, bra jobbat!

Jag har precis fyllt magen med mat och i dag slog jag till med kycklinggryta med morötter, russin, torkad aprikoser, lök, och vitlök, och coscos till det. Blev redigt smarrigt. Och även köket är kliniskt rent nu så har slutat för dagen. Och väntar nu på att min värdpappa ska komma hem vi ska nämligen hämta hans son som har åkt skidor i Canada men har har förfrusit sina tår så var tvungen att åka hem så blir att hämta honom på flygplatsen och sen ska han vara hemma här i några dagar tills han blivit bättre och kan gå.

Och i går blev det även bestämt att jag, Silvia och Linda åker till Vermont på Fredag kväll för att spendera våran helg där för att åka skidor, ja ni hörde rätt åka skidor, jag? haha herregud jag har aldrig i hela mitt liv åkt skidor hur ska detta sluta. Men jag tror ändå att vi kommer få en väldigt rolig helg men många skratt, då verken jag eller Linda kan åka skidor. Och jag ska faktiskt slå till med att åka snowboard så vi får se om jag kommer hem med mina ben på rätt plats. Men en sak är säker och det är att jag verkligen ser fram emot denna kommande helgen! Kommer helt klart bli ett minne för livet.




Kycklinggryta med coscos!



Måndag igen!

Jaha då var det måndag igen, min helg har varit bra i fredags blev det bio och i lördags filmkväll med tjejerna och i går åkte vi till Menlo park Edison mall och strosade runt blev en del inhandlat, bla body butter, lip butter, underkläder och en parfym. Efter att vi gått där i någon timme blev alla hungriga så gick och åt och för mig blev det kinesiskt mumma! Sen var kl 17.55 och vi bestämde oss för att åka på bio på road 22 och kolla på Black Swan och eftersom att de tar 30 minuter att köra så var vi precis i tid innan de stängde kön. Och en sak som är annorlunda med bion här än vad det är i Sverige är att man får ingen bestämd plats att sista på utan man får sitta precis vad man vill, verkligen smidigt. Filmen i säg var väl helt okej tyckte att den var lite konstig och går inte direkt att sätt under någon kategori den var både psykisk, läskig och ja jag vet knappt men konstig var den men nog inget jag skulle rekommendera. Efter att filmen var slut så åkte vi hem så var hemma lite innan nio, trött som man var blev det bara lite amerikanskfotboll på tv innan jag somnade.

Måndag i dag som sagt och måndag för mig är nog den tråkigaste dagen på hela veckan då jag är hemma själv från 7.15 till 9 i kväll tjooohoo. Men min värdmamma är hemma nu till halv 9 då jag ska köra henne till flygplatsen för hon ska åka och jobba i San Francisco. Sen ska jag hem och fixa med tvätten så i dag blir en lugn dag. Ska nog träffa Linda sen så att vi kan fixa ett security card och åka till skolan och kolla om jag kan skriva in mig.
Ha en bra dag! Puss

Söndag!

Gårdagen var super, Jag, Linda började med att åka till Target och köpte massa chips och godis till kvällen och sedan körde vi hem där Sina väntade på oss och åkte till Westfield Diner för att äta middag. De hade allt man kunde tänka sig att välja mellan och gott var det. Jag åt något mexicanskt med kyckling och de var väldigt gott. Så de stället ska jag självklart besöka igen. Efter vi hade smällt i oss all mat så åkte vi till tågstationen och hämtade upp Silvia och Rita och begav oss sedan till Lindas place för Disneymovie night. Blev både Lejonkungen och Bambi men lejonkungen är en klar favorit hos oss alla. Blev en och annan tår och många skratt i går kväll. Och tiden rullade på och vid 1 var jag hemma. Kunde inte sova för mådde så illa efter allt godis men efter att ha kollar på lite basket och druckigt ett och annat glas med vatten så somnade jag tillslut.

Vaknade upp efter en konstig dröm inatt, drömmde att jag var hemma och firade min födelsedag men att jag skulle tillbaka till USA om två dagar. Men sen vaknade jag upp och trodde att jag var hemma i Sverige men så var jag här i stället?, fick en sån klump i magen kändes nästan härligt att vara hemma hemma men icke. Har precis avnjutit en od frukost, yoghurt med färska hallon och jordgubbar med flingor. Och ska snart ta och träna lite i gymmet. Senare i dag ska jag, Silvia, Pia och Linda åka till ett mall som ligger ungefär 30 minuter i från Westfield och shoppa lite. Men Linda och Silvia är och klipper sig nu så har lite tid att fördriva så ska försöka att röra på mig lite om jag inte fastnar här i stället just nu är sängen lite mer lockande än gymmet må jag säga.
Ha en bra dag!!
Linda at Westfield Diner!





Sina!



Min mexicanska mat, fick även pommes till som var friterade X2 nyttigt värre!



Rita och Sina!



här ska det ätas!





Rita



Sina!





Linda!



Jag och Silvia!



Rita!







Disney kväll at Lindas place!

Alla frågetecken införkvällen är borta och vi slår till med Disneykväll samt ut och äta något gott. Sen ska vi till Target och köpa med oss sånt som man behöver för en lyckad filmkväll. Och i kväll bjuds det på Lejonkungen och Bambi men lejonkungen är en klar favorit hos mig.

Har kollat färdigt på Beck och dom är som alltid lika bra och man blir aldrig besviken på Martin Beck eller Gunvald Larsson. Har hunnit med och skypa med mamma och pappa två gånger i dag också tänkte träna lite med hoppar det och överlåter de till morgondagen i stället tror jag. Dagen i all ära har varit väldigt lugn och nu har jag bara suttit och kollat tv med C och ska snart hoppa in i duschen och göra mig i ordning innan jag ska hämta Linda kl 6. Ha en bra lördag gott folk.
Pusss

Lördag

Filmen i går var verkligen hur bra som helst, romantisk, rolig, och spännande ja det verkligen en tjejfilm. Så den
är att rekommendera.Var hemma runt 12 i går så var jätte trött när jag kom hem och har nu precis vaknat kl 10.30 skönt att sova ut redigt. Ligger i sängen nu och skriver med värsta magknipen, och kollar ut genom fönstret och det ända jag ser är snö snö snö men solen tittat fram i bland och visst är det skönt men inte kul att min värdpappa säger att det ska komma ännu mer snö på onsdag!! Allvarligt så tar detta väder dö på mig eller är det bara jag som känner såhär om vintern just nu? ska iallafall snart hoppa upp och gå ner i köket för att äta frukost, sen slår jag nog till med en Beckfilm.
Angående i kväll så är det fortfarande lite frågetecken men de lutar mot ut och äta och kolla film, och de låter bra i mina öron. Blir nog Disney tema i kväll och sen lite gotte på de, men så tråkigt att de inte ha lösgodis här är nog bara i sverige vi har de skulle jag tro. Men men tror det blir än bra kväll vad som än händer.
Hoppas ni får en bra kväll hemma i Sverige.
Och här är lite bilder sen i går!

Movie time

Dagen blev inte alls som planerat pga snön och tjejerna gick inte i skolan så behövde inte köra på C alls i dag eftersom allt var inställt. Så väldigt slapp dag och den har varit både skön och uttråkande. Har varit på banken i dag med Linda för att de skulle hjälpa mig med min online bank, sen postade jag kort till min lilla farmor så hon inte ska oroa sig allt för mycket. Efter det gick vi till stop and shop och köpte lite pads, is te, deo och lite sånt innan Linda släppte av mig här hemma och tänkte då att jag skulle logga in på min internetbank men självklart funkar inte det, åhh så irreterande så nu måste jag gå ner dit i morgon igen! Buhh! Och efter att ha surat över det en stund gick jag ner i köket och åt lite sen la jag mig i sängen och kollade på en beck film och dom är lika bra varje gång jag ser dom. Skypade lite med mami och papi sen alltid lika kul och särskillt när papi säger så här: vet du vad detta är för ljud? Jag: Nej? Papi: Jag äter på en ölkorv! haha tack för den här ligger jag på andra sidan av atlanten och har varken ölkorv eller något annat svenskt och förra veckan när jag pratade med bror min så tryckte han upp en marabou choklad i hela Kameran och man blir verkligen inte alls sugen, nej nej! och i kväll ska vi på bio och en påse lösgodis hade verkligen suttit som picken över i:et i kväll för mig men nix pick får nöja min med popcorn.

Filmen som vi ska se blir nog den nya med Ashton Kutcher, No strings attached! Tror att den är redigt bra men skriver mer om den i nästa inlägg!
Puss

Lovely Friday!

Underbart att fredagen är här, dock inte att de kom ännu mer snö i natt, är så sjukt trött på detta dystra och tråkiga väder. Men i dag skiner i allafall solen så blir lite gladare men vill bara ha vår och sommar så fort som möjligt.
I och med att det snöade i natt så är flickorna hemma från skolan i dag iallafall H men C ska dit en runda snart så ska förmodligen hämta henne senare i eftermiddag.
Har som vanligt tömt diskmaskinen, men gick sedan och la mig en runda till innan jag gick upp och kunde bädda tjejernas sängar, satt sedan på en maskin tvätt och sen gick ner i gymmet för att träna. Så har precis tränat klart och hunnit att få i mig lite frukost. Och sitter nu och väntar på att tvätten ska bli klar, blir nog bara en maskin i dag inte s mycket tvätt för en gångs skull, annars brukar det ligga berg med tvätt och jag undrar alltid varje gång hur kan de ha hunnit använda allt detta? hum jaja!
Gårdagen spenderade jag som sagt med Pia och Linda på Rock'n'Joes och det var lika trevligt som vanligt. Vi satt och pratade om vad vi skulle göra i helgen och kom fram till att på lördag ska vi nog ut och äta och sen ha filmkväll hemma hos någon med massa gotti gotti men saknar verkligen svenskt godis, helt desperat efter det just nu tror att det är så bara för att man vet att man inte bara kan gå till affären här och köpa det som man kan hemma. Men tur att mami och papi kommer snart och kan ta med sig en del, så bästa att börja skriva en svensk önskerlista.
I kväll tänkte jag, Linda, Pia och Silvia gå på bio här i Westfield men vi vet inte redigt vilken ännu men jag är sugen på att se The Dilemma den sägs vara riktigt rolig.
snö snö och ännu mera snö!



I dag är det den 21 Januari så vill passa på att gratta min lilla prinsessa Nathalie som fyller år i dag! Hoppas att du får massor med packet och en stor barbie tårta och att du fått mitt kort jag skickat till dig! Tänker på dig och saknar dig så lilla gumman! <3

Puss

Torsdag

Klockan är nu 9.00 och jag har hunnit med ett träningspass på 40 minuter, tvättat en maskin tvätt, bäddat sängarna, tömt diskmaskinen och väntar nu på att tvätten ska bli klar sen blir det en maskin till. Senare i dag ska jag hämta C från skolan och sen ska vi köra till hennes chandler lektion och efter det ska vi hem och laga tacos, mumsigt värre. Och i kväll ska jag träffa Linda, Pia, Anne, Rita och Silvia en runda, och i morgon är det fredag oj vad veckan har gått fort. I morgon så blir det förmodligen bio och på lördag ska jag nog ut och äta med flickorna.

Här är lite bilder sen gårdagen på Rock'n'Joes!
Pia!



Silvia och Pia!



Sina och Jag!



Ha en bra dag!

Pusss

Onsdag kväll

Körde till skolan runt 2.45 efter att ha skypat med Mami och Papi i över 1 timme. Hämtade upp C och körde henne till pianolektionen och jag satt i bilen och väntade, läste lite körkortsteori innan jag somnade till lite. Nu är vi hemma och vänta på att riset ska bli klart så vi kan äta Chili turkey! Luktar gott i allafall;).
Ikväll ska jag träffa Pia, Silvia och kanske Linda om hon har tid och inte behöver jobba. Blir nog en kaffe latte på Rock'n'Joes trevligt värre.
Ha en super bra kväll!
Chili turkey! Hoppas de smakar lika gott som det luktar!

Onsdag

Onsdag och bara två dagar kvar tills helg. Hunnit med en maskin tvätt och ett träningspass på 35 minuter. Ligger nu och skypar med min käre far och ska snart hoppa in i duschen, och sen laga mat och i dag blir det chili turkey. Sen vid halv 3 ska jag hämta C från skolan och sen köra henne till Pianolektionen, och medans hon spelar piano ska jag plugga körkortsteori.
Och i kväll blir det träff med tjejerna på Rock'n'joes ska bli skönt att komma ut lite känner mig lite nere i dag så behöver detta.
Pusss
Mina bästa! Saknar er!

Tisdag kväll

Nu har jag jobbat färdigt för dagen, tvättat tre maskiner tvätt i dag, bytt lakan, tvättat handdukar, lagat mat och städat i köket. Intressant va? vet att de kanske inte är det roligaste att läsa men så ser mina dagar i stort sätt ut. I dag lagade jag Indisk kyckling mer ris och broccoli och jag må säga att det var redigt gott. Senare i kväll ska jag förmodligen träffa Pia, en tjej från Tyskland som precis har kommit hit till USA, och vi ska nog träffa de andra tjejerna i kväll men vad vi hittar på är ett frågetecken, men om jag känner dom rätt blir det förmodligen Rock n Joes och de sitter aldrig fel.
Måste bara berätta en rolig sak som hände i går, när jag körde C till hennes lektion så körde vi bakom en stor lastbil och den var väldigt skitig på baksidan men jag tänkte på de förens C börjar asgarva i bilen och jag frågar henne då, vad skrattar du åt så pekar hon på lastbilen och då har någon skrivit bak på lastbilen i smutsen, I wish my wife was this dirty! haha !
Men men skämt och sido
nu ska ta och sikta in mig på en Beckfilm innan Pia hör av sig när hon slutat jobba!
Kvällens middag, Indisk kyckling mer klet ris och broccoli!

Tisdag

Har inte sovit en blund i natt, vaknade kl 3 av ett konstigt ljud och tog mig en timme innan jag fattade att det regn/snöade ute. Är nog jätte dåligt insolerat här, jätte irriterande och jag kunde som sagt inte sova. Mitt alarm ringde kl 6.00 men gick upp kl 6.45 och gick ner i köket och plockade ur diskmaskinen och gjorde frukost men allt var så tyst så gick upp och då ligger tjejerna fortfarande och sover så tänkte nej nu försover dom sig, så gick till C och knackade på dörren och frågade ska ni inte till skolan i dag?, och då svara hon nej det är ingen skola i dag. Nehe ännu en Snowday! Konstigt de har aldrig skola när det har snöat ute, men H förklarade för mig att det är så många ungdomar som kör till skolan och att de kanske kör i 30 minuter upp till 1 h så för säkerhetens skull så stänger de skolan. Men men jag fick vila lite till så gick och kröp ner i sängen igen, och har nu vaknat till igen och ska snart släppa in städerskorna och börja med tvätten och det är tisdag i dag vilket innebär, lakan och handdukar med. Så medans det är i full gång så ska jag ta ett träningspass emellan. Och som jag nämde i går ska min värdpappa åka till Florida i dag vid 10, och senare i dag ska jag förmodligen kolla på C's basketbollmatch om det nu blir någon vill säga, och sen ska jag hem och laga middag, indisk kyckling med ris med broccoli står på schemat.
Ha en bra dag gott folk!
Pusss

Workout

Tog ett träningspass nere i källaren på ca 40 minuter, super skönt att röra på sig lite iallafall. Tjejerna är på sånglektion så är hemma själv. Precis gjort lite mat och städat iordning i köket, och ska snart hoppa in i duschen och fräscha till mig innan jag ska hämta upp Linda för att träffa de andra tjejerna på Rock'n'Joes.
Och som ni kanske inte vet  så jobbar min värdmamma i Washington på veckordagarna, hon åker på Måndag morgon och kommer hem Torsdag kväll. Så är bara jag, flickorna och värdpappan hemma men nu denna veckan ska han åka och jobba i Florida i två dagar så är bara jag och tjejerna hemma nu de två kommande dagarna. Så blir mer ansvar från min sida men jag är säker på att de kommer går super, men visst känns det lite konstigt men är ju trots allt bara två dagar.
Men oj vad tiden rinner i väg måste nog hoppa in i duschen nu, hejsvejs!
Puss

Måndag

Hej hopp!
då var det måndag igen och i dag är tjejerna lediga från skolan så dom är hemma med mig. Som vanlig har jag fixat två maskiner tvätt och har precis ätit lunch, ska ta och vika lite tvätt nu sen köra C till en lektion. Och vid halv 4 ska jag hämta henne igen fixa middag vilket blir indisk kyckling med ris och broccoli, träna, städa upp i köket och sen träffa tjejerna. Så ser min dag ut!
Hoppas alla ni där hemma ha en super bra dag!
Saknar er!
trötter, trötter!
Pusss

Söndag

Sitter nu inkletad i ansiktsmask snyggare än någonsin och håller på att tappa upp ett varmt bad. Detta är precis vad jag behöver nu, en egen spadag, med peeling, ansiktsmask och ett varmt skumbad. Senare i kväll ska jag och Linda till en mexicansk restaurang och äta och sen träffa det andra tjejerna på Rock'n'Joes super duper.
Mitt finabadkar
snyggt inkletad i ansiktsmask
Ansiktsmask och peeling från Exuviance är att rekommendera. Huden känns ren, mjuk och fräsch och ger lyster. Passar bra att göra nu i dessa tråkiga och kalla tider.
// Jenny

Lördag in New York City

Spenderade min Lördag i New York City. Jag och Linda började resan från Westfield kl 8.48 till Newark där vi sedan bytte tåg till New York och sedan tog vi Subway till Times Square trodde vi men var åt fel håll så fick hoppa av på stationen efter och byta och hoppa på rätt men vi kom dit till slut. Sen gick till Starbucks och åt frukost och sedan mötte vi upp Lindas killkompis från Tyskland och vi tog sedan Subway från Times Square till Central park, vilket var sådär hade nog hellre åkt dit på sommaren när allt är grönt och fint. Istället för nu när det bara är massa snö och eftersom jag var så smart att bara ta min skinjacka så frös jag bokstavligt häcken av mig, men har bara mig själv att skylla om jag är sjuk i morgon. Vi åkte sedan tillbaka till Times Square för att möta upp Julia och Paulina för en kaffe. Satt på ett cafe och pratade i någon timme, så var skönt att träffa dom och prata lite svenska. Vi begav oss efter det till forever 21 och shoppade, M & M's och New York store. Sedan sa jag hejdå till Paulina och Julia och jag, Linda och hennes kompis tog tunnelbanan till Soho för lite mat och shopping. Och kl 8.30 åkte vi tillbaka till Times Square och lämnade av hennes kompis. Och då var vi själva i New York, herregud i bland undrar jag vad mitt lokalsinne tagit vägen får fy vilken hemsk hemfärd, allt är så stort, hittat nada och inga skyltar, kände mig som teskedsgumman så himmla liten och vilse som man bara kan bli, men som tur är finns det snälla människor som gärna hjälper till. Fick även ringa mina värdföräldrar så de kunde hjälpa mig och ja vi kom hem tack och lov och kl är nu 11 så helt slut. Så ligger nu i sängen med ett glas is te och min M&M's påse och njuter av varenda m&m's jag stoppar i munnen för den lilla påsen jag köpte kostade 26$ men de är det värt. Men helt klart det dyraste godiset jag någonsin köpt. Och i morgon är det söndag och då ska jag verkligen sova ut och sen blir det en lugn dag med Linda, ut och äta och hyra film som gäller, låter bra i mina öron.
Här är lite bilder sen dagen!
Linda!
Times Square!

Central Park!
Det här kan vara bland det dummaste jag någonsin sätt, världsrekord i världens längsta handskakning! De satt mitt på torget och skakade hand i ja jag vet inte hur länge.
Paradiset om du frågar mig, M&M's.
Jag och Julia!
Rör fulla av M&M's, i alla färger med eller utan nötter det vara bara att plocka själv!
Delade på en stor pizza, märks att man är i USA när man beställer mat!
Ett av mina inköp var denna underbara pälsväst från BeBe, bästa köpet i dag!
M&M's ett självklart val!
Svarta harembyxor!
Hoodtröja!
Bastoppar!
Myströja!
Nu är det sovdags för mig ögonlocken trillar ner av sig själva snart!
Puss och godnatt

Fredag!

Fredagen är här och det känns bättre än vad de någonsin har gjort sen jag kom, känner mig som en människa nu och att jag kan njuta av stunden, har träffat många trevliga tjejer och de gör det mycket lättare.
Började dagen med att göra frukost till tjejerna, tömma diskmaskinen och fixa sängarna, sätta på en maskin med tvätt och medans den gick igång så tog jag på mig träningskläder och gick till gymmet, skönt att träna på morgonen som man vaknar till lite. Åt sedan lite frukost, färska jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär samt lite vaniljyoghurt och hembakat bröd.
Har nu duschat och satt på den andra maskinen tvätt och ska göra mig i ordning innan Silvia och Linda kommer och hämta mig så ska vi ner till Westfield Town och fixa bibliotekskort, gå till banken, posta brev och sen 12.30 är det lunch på Tinga's med tjejerna innan jag ska hämta C och hennes kompis från skolan.
Planerna  för ikväll är att jag ska träffa Nathalie och hennes kompis från New York samt Linda så ska bli mycket trevligt. Och i morgon blir det heldag i NEW YORK!!
Puss

At Rock'n'Joes

Haft en super trevlig kväll med tjejerna, ska ta och krypa ner i sängen nu och sova upp tidigt i morgon som gäller men i morgon är det fredag så ska träffa Natalie på kvällen en annan svensk tjej, så ser fram emot morgondagen och helgens trevligheter.
Här är lite bilder från ikväll!
Linda och en tjej från Brasilien.
Anne!
Silvia, Gi och Rita!
Jag, Silvia, Gi och Rita!
Jag, Silvia, Gi, Rita och Anne!
Dags att sova, Puss och Godnatt!

Torsdag Kväll

Dagen i alla ära har varit bra, har hunnit med två maskiner tvätt, kollat basket, tränat och träffat Linda på stan och kom hem med en parfym och en stickad halsduk. Supernöjd med parfymen för den har utgått helt i Sverige och när jag såg den i hyllan här så kunde jag inte låta bli och sen att det var 55 % off gjorde verkligen inget alls så betalade 24 $ och i Sverige kostar den ungefär 100 $ och det är 100 ml så gjorde ett bra kap där tycker jag. Var sedan och hämtat C från skolan och körde henne till pianolektionen och medans hon var där så pluggade jag lite teori och sen hem och sätta kycklingpajen i ugnen och sen hämta A på tågstationen och sen hem och äta och har nu precis fixat i ordning i köket och min dag är över så ska snart hämta Linda och vi ska vidare för att träffa de andra tjejerna. Och i morgon är det fredag, Wiiieehoo!
Soligt och härligt!
Jag och Linda!
Mitt kap i dag, mycket nöjd må jag säga!
Stickad halsduk från Esprit!
Ha en bra kväll för det ska jag ha!
Puss

Torsdag!

Började denna dagen som alla andra dagar med att göra frukost, plocka ur diskmaskinen och fixa lite. Håller nu på och tvätta anda maskinen tvätt och medans jag väntar på den ligger jag och kollar på basket och ska snart gå ner i gymmet och träna lite. Ska träffa Linda en runda sen när jag är färdig innan jag ska köra och hämta C på skolan och köra henna till sin pianolektion och efter som det ligger typ 30 minuter bort och lektionen är i en timme så är det inte lönt för mig att köra hem och sen tillbaka så jag ska sitta i bilen och vänta så passar då på att ta med mig teoriböckerna och pluggar lite nu inför uppskrivningen så att jag kan få ett New Jersey körkort. Och i kväll ska det lagas kycklingpaj och sen ska jag ut med tjejerna, och i morgon är det fredag och helg och på lördag blir det New york!
Puss

Vill ha vår och sommar nu nu nu!

Rock 'n'Joes

min onsdag har varit minst sagt lång och seg, eftersom att det var snödag så behövde jag inte hämta C eller köra henne till pianolektionen. Så har gjort en maskin tvätt och sen kollat lite beck och skypat med mami och papi. Sen bakade jag brownies till mig och tjejerna och nu har jag precis städat upp i köket efter middagen och det blev tacos denna afton. Tänkte att jag skulle vara hemma i kväll eftersom de flesta av tjejerna inte bor inne i Westfield så är det svårt att köra nu är glas halt på vägarna och en del av dom jobbar. Men fick precis ett meddelande av Manu som frågade om jag ville ses och självklart vill jag de så sällskaps sjuk som jag är. Så vi ska bege oss till Rock n joes nu vid 8 så ska bli trevligt att få umgås med någon själ i kväll.
Puss på er.
Brownies, mums!
Bilder från Rock n joes!
Manu!
Silvia och jag!
Silvia, jag och Manu!

Onsdag

Snödag i dag vilket innebär att skolorna är stängda och flickorna är hemma. Så fick lite sovmorgon i dag. Tömt diskmaskinen och håller nu på med tvätten. Skypat lite med papi, alltid lika skönt att prata med familjen. Ska ta och sätta på en beck film snart när tvätten är klar och senare i dag så ska jag laga tacos. Så dagen bli väldigt lugn.
Hoppas ni där hemma får en bra dag.
Här kommer lite bilder sen i går från Rock'n Joes!
Linda och Jag!
Gi, Rita, Jag och Linda!

Tisdag

Puhh är färdig för dagen, har i princip tvättat hela dan, bytt lakan och tvättat handdukar och fixat. Träffat Linda över lunch  på subway och sen kommit hem och kört till Summit NJ för att kolla på C's basketboll match. Och har nu lagat mat och gjort i ordning i köket. Sitter nu och väntar på att Linda ska hämta mig så vi kan träffa det andra tjejerna på Rock n Joes i kväll, ska bli trevligt!
ha en bra kväll!
Puss

Måndag kväll

Nyss hemkommen från Outletmall som ligger ca 20 minuter här i från. Tog en fika med Linda och Rita på Starbucks, gick och strosade runt på stan, och käkade lunch. Sen bestämde jag och Rita oss för att åka till outletmall för att kolla lite tyvärr kunde inte Linda hänga på då och var tvungen att jobba så vi fick åka själva. Och stället var helt okej men kanske inte redigt min grej men finns hur många köpcenter som helst så behöver nog inte oroa mig. Men det var en trevlig dag. Ska nu gå ner till gymmet och träna lite sen dusch, fixa lite middag och sen hämta Linda för att träffa några andra tjejer på Starbucks över en kaffe.
Ha en bra kväll!
Rita & Jag!

Måndag och första arbetsdagen!

Hej!
Måndagen är här och detta är min första rediga arbetsdag, kl ringde på 6.00 lagom trött men låg kvar i sängen i en halvtimme och gick sedan upp och fixade mig lite. Sen ner till köket för att fixa frukost till tjejerna innan de körde till skolan. Dagen i dag är väldigt lugn, bäddade deras sängar och håller nu på att tvätta. Och det är väl det jag ska göra i dag, H hämtar C vid skolan sen för de ska på någon aktivitet så de kommer inte hem förens kl 8 eller 9 i kväll och värdpappan lika så och min värdmamma kommer hem på torsdag då hon jobbar i Washington. Så är lite långtråkigt har en konstig känsla i magen men har nog inte riktigt vant mig ännu och särskillt inte att vara helt själv om dagarna. Men ska förmodligen möta upp Linda sen för att ta en kopp kaffe på Starbuck för att fördriva tiden en aning och sen ska jag ta ett träningspass och kolla en Beck film.
Ha en bra dag!
Puss

Söndag

söndag söndag söndag, kvällen i går var jätte trevlig åt som sagt på en fransk restaurang och maten var super god. När vi väl kom hem så satt vi oss vid tvn och kollade på amerikansk fotboll och började plocka ner julgranen lite smått. Blev inget pyjamasparty för min del var så trött när jag kom hem så blev en lugn kväll. Vaknade upp i dag runt 10 och hela huset var tomt men ser sedan en lapp i köket som A har skrivit att de är i kyrkan och kommer hem kl 1, jaha och vad ska jag göra nu då tänkte jag så åt lite frukost och sen har jag skypat med mina älskade föräldrar där hemma, Usch vad jag saknar dom, men skönt att få prata med dom. Så just nu gör jag ingenting men väntar på att pappa ska ringa upp ingen och underhålla mig lite innan familjen kommer hem. Senare i dag ska jag ut och köra med A och sen ska vi fira H som fyller 18 med tårta och presenter sen kanske det blir att träffa Isabel och Linda en runda senare i kväll.
Ha en bra dag alla kära!

Lördag

Hemma från Westfield town, började dagen med ett träningspass och hämtade sedan upp Linda för en Kaffe på Starbucks. Var och shoppade lite på Victoria Secret, och handlade en födelsedags present till den äldsta dottern som fyller 18 år. Ska snart göra mig i ordning för ska ut och äta med familjen på en fransk restaurang så då är det finklädsel som gäller. Och om tiden tillåter så blir det pyjamasparty med Tjejerna.

Puss och kram

Olivegarden

Nyss hemkommen från Olivegarden som är en Italiensk restaurang. Jag och 6 andra tjejer åkte dit för att äta middag, det var super trevligt och de hade jättegod mat. Känns skönt att börja träffa lite folk, det gör det hela mycket lättare.
Ledig i morgon så ska sova ut ordentligt och sen ska jag nog ta ett träningspass sen ner till Westfield city och ta en kaffe med Linda. Och på kvällen ska jag och min värdfamilj ut och äta för att den äldsta dottern fyller 18 på tisdag så ska fira henne i morgon kväll, och sen kanske vidare till sina's hus för filmkväll / sleepover party beror på när jag kommer hem från restaurangen.
Men nu ska jag definitivt sova är helt slut, så puss och godnatt!

Fredag

Fredag vaknade kl 6.00 gjorde mig i ordning och gick ner i köket för att göra frukost och kollar ut genom fönstret och ser hur snön bara öser ner. Och eftersom att det snöade så mycket så blev det ingen skola för tjejerna så fick lite sovmorgon till 9. Sen fixade jag med diskmaskinen, bäddade tjejernas sängar och håller nu på att tvätta. Kvällen i går var toppen och kände mig mycket gladare efter mötet med de andra tjejerna. Vet inte vad som händer i kväll men ska nog in till Apple store och fixa datan.

Puss
Familjens Julgran
Mitt rum

Rock n Joes

För någon dag sen fick jag ett sms av en tjej som välkomnade mig hit och sa att jag kunde komma till Rock n Joes cafe i kväll på en cafe. Och självklart gjorde jag det, känner att jag vill träffa folk här runt om i Westfield. Så vid 7.30 åkte jag och min värdmamma till en stor butik som i stort sett har allt så shoppade lite hygienartiklar osv. Sen släppte hon av mig vid Rock n Joes där jag skulle möta Rita. Och kliver in där och möter Rita från Holland och hennes kompis Manu från Tyskland och sedan kom en tjej från Brasilien Giovana. Och dessa tjejer var verkligen ur trevliga pratade om allt möjligt och vi bytter nummer, E mail och allt, och de sa att om det är någo t eller om jag vill ta en lunch så är det bara att ringa. Så just nu känns allting mycket lättare och känner mig mer trygg.
Efter nästan två timmar så kom min värdmamma och hämtade mig och när vi kom hem så pratade jag och mina värdföräldra en liten stund och det var verkligen skönt. Känns som att vi har fått bättre kontakt nu och det gör allt mycket lättare.
Måste även berätta en lite rolig sak, jag själv har aldrig tyckt att jag är särskillt bra på engelska och hade bara G i Engelska A och har aldrig läst Engelska B. Och vid middagen i dag frågade min värdpappa mig om jag hade tagit någon Engelska kurs utöver den i skolan, och jag sa nej men vi läser Engelska i skolan och det lär vi oss väldigt tidigt i skolan, och då sa han har du varit i USA innan och då sa jag nej. Och han säger till mig att jag är väldigt bra på Engelska, och självklart säger jag tack och blir lite förvånad. Och värdmamman säger att vi från Europa pratar bra Engelska och det håller jag med om och värdpappan säger då ja men vi har haft andra Aupairer från Europa men du är bland de bästa på Engelska. Sen när jag kom till Cafet och började prata med tjejerna så frågade de mig om jag skulle ta någon kurs medans jag är här och jag har funderat på Engelska och då säger hon från Tyskland, men varför det? du pratar verkligen sjukt bra Engelska och jag har varit här i fem månader och du har varit här i knappt en vecka och pratar bättre Engelska än mig.
Blev väldigt förvånad för har aldrig känt mig trygg i Engelskan men det är kul att folk tycker att man pratar bra Engelska.
Men nu är klockan mycket och jag ska sova för i morgon ringer kl på 6.00.
Puss och godnatt

Torsdag!

Vaknade kl 6.00 när klockan ringde, steg upp och gjorde mig i ordning och gick ner i köket för att göra frukost till tjejerna och vanligtvis äter det inte frukost utan de brukar bara äta någon frukt. Sen tömde jag diskmaskinen, plockade in disken från i går och sen fixade jag tjejernas sängar. Och efter det skulle jag tvätta men det var ingen tvätt så jag och mamman åkte ut och körde lite b.la till skolan där jag ska hämta dom framöver. Känns konstigt att köra här, det har ingen högeregel utan man ska bara stanna om det är en stopp skylt, så varje gång jag är i en korsning så blir jag het stel och bara väntar på smällen men som inte kommer eftersom att jag har företräde och de andra stannar vid stopp. Men de vänjar jag mig vid snart förhoppningsvis. Har börjat med maten och det blir kyckling i rödvinssås med morötter, champinjoner, vitlök, gulök, och bacon. Så får se hur det blir. Ledig nu fram till 3 ungefär, så skypat med familjen, tobbe och kusin, skönt att prata med dom, det känns bra, efter 3 ska vi åka och kolla på en av tjejernas basketboll match ska bli kul. Och senare i kväll ska jag till Rock n Joes Cafe och träffa några andra aupairer, ska bli väldigt kul att träffa lite folk, tror att jag behöver det för att få upp mina mungipor.
Puss

Westfield

Anlände till Westfield i måndags och det kändes bra men konstigt, har nog inte smällt allt ännu och har fått hemlängtan men jag vet att jag kommer att klara detta och att det kommer ta tid att komma in i allt innan man lär sig hur allt fungerar osv. Men just nu känner jag mig helt nere men som tur är har jag många som stöttar mig båe hemma och här i Usa. Skypar just nu med Angelica och det gör det lite lättare. Ska hoppa in i duschen nu sen sova för upp kl 6 i morgon bitti.
Natti natti gott folk
Saknar alla er där hemma!
Puss

New York

Wow är ordet för new york! Rundturen var helt fantastisk, allt var som på film. Besökte Rocker Feller Center, Times Square, Frihetsgudinan, och Central Park. Men det häftigaste var uppe i Rocker Feller Center, att se ut över hela new york på kväll, hela atmosvären, alla lampor det var sjukt häftigt att se. Kom hem kl 11.30 och upp vid 7.00 i dag var inte så lockande, suttit på föreläsning hela dan så är helt slut nu. I morgon väntas ett möte och sen vid 12.00 ska jag ta bussen till Newark för att min värdmamma ska hämta upp mig så har lite fjärilar i magen just nu.

Men nu ska jag hoppa in i duschen och sen krypa ner för att ladda inf ör morgondagen.

Puss

Njut av bilderna, för jag njöt av stunden!








































Saturday

Lördag och kl ringde nyss 7.am. Dagen kommer att bli lång och vi har väldigt mycket att göra. Men ska bli väldigt intressant och det är skönt att ha något att göra. Plus att rundturen kommer äga rum i kväll och skulle kosta 65$ men eftersom att alla var försenade och det har varit så mycket krabb så får vi den gratis. Så tack tack!

Så här ser min dag ut.

7:00 a.m      Wake up call
7:30-8:30     Breakfast


8:30-10:30    Au Pair Meeting

10:30 a.m - 12:30 American Red Cross Child Safety Workshop

12:30-1:30 Lunch

1:30-3:30 American Red Cross (cont.)

3:30-5:30 Au Pair Meeting

5:30- 11:00 New York City Tour

Så det kommer att bli en lång dag, men nu ska jag hoppa upp ur sängen och klä på mig, frukosten väntar!


Nyårsafton

Jaha nyår vad ska man säga? Gick ner till restaurangen och trodde vi skulle beställa själva vad vi ville ha som alla de anda dagarna men nehe fick buffé i stället pasta med tomatsås, de måste skämta men nej nej det fick vi. Sen pratade vi med en kvinna från aupair in amerika och hon sa att de skjuter inte raketer här, alltså vad är detta. Kan nog säga rakt ut att detta var det sämsta nyår någonsin och de håller nog alla de andra aupairerna också med om.

Men hoppas ni där hemma fick ett lyckat nyår och en bra start på 2011.

Godnatt säger jag och kl är nio här nu. Skandal!



sur jenny!




tolvslaget i Sverige

Tjoohoo pappa ringde nyss upp mig via skype så att jag kunde vara med och fira in det nya året i Sverige. Det var verkligen skönt att se alla och man blir helt varm i kroppen eftersom att man vet att alla andra firar med sina kompisar och familjer. Men jag och Angelica ska göra det bästa av situationen och ska snart hoppa in i duschen och göra oss redo för att  möta upp massa andra au pairer och sedan besöka Resraurangen och äta något redigt gott och fira in det nya året, ska bli spännande att se hur det är här runt tolvslaget men det återstår att se.


Pusss



RSS 2.0