Irene på besök!



Hej hej hallå har ju hänt en del sen sist så tänkte sammanfatta lite det senaste dagarna!

Söndagen:
Men som sagt tänkte berätta lite vad som hänt, så börjar med lördagen! Låg på helspänn hela kvällen och natten samtidigt som jag och Johanna pratade i telefonen. Som jag skrev i tidigare inlägg så var det tornado, orkan och översvämningar som de varnade för i New York och i New Jersey. Fick inte mycket sömn den natten, himlen sken upp ibland så att man trodde att det var någon som stod med en stor strålkastare och lyste upp hela himlen med, på ett sätt var det ganska häftigt att se.  Annars var det bara extremt mycket regn och vind som hördes väldigt väl utifrån.  Strömen gick vid 3 och jag somande runt 4, vaknade igen runt 5 och sen låg jag halvvaken till halv 7. Steg upp kl 8 och kollade ut genom fönstret mycket vatten, och grenar och grejer som låg överallt och kollar sedan ut igenom fönstret i min trappa och får se grannens träd ligga tvärs över gatan och över hela eledningen, skit bra! Gick sen ner i köket och möter min värdmamma och då säger hon att källaren är fylld med vatten dock bara i träningsrummet tack gode gud för det. Så vi fick ringa brandmännen så att de skulle fixa de eller snarare pumpa ut vattnet. Så söndagen gick mest åt att försöka fixa en generator, vilket min värdpappa och H stod i kö för i över fyra timmar dock kom de hem utan generator. Jag och sonen åkte ut för att kolla hur de såg ut i resten av Westfield, jätte många gator var avstängde och de låg träd lite här och var. Och på vägen hem köpte vi med oss pizza hem, och på route 22 hade matställerna öppet för att deras ledningar ligger under marken som tur är. Så mat fick vi. Senare på kvällen åkte A till en kompis och på något vänster säger hans kompis pappa att han ha två generatorer så att vi kunde få köpa en, så min värdpappa och H begav sig dit och köpte en, tog med den hem och försökte att få den att funka. Vi körde fram och tillbaka till bensinstationen 4 gånger för att fylla på den med bensin. Efter de försökte vi plugga in den och vi fick igång pumpen och vattnet, vi hade även ett mini kylskåp som var mindre än ett på ett hotell, en lampa och så att man kunde ladda mobilen, så där hade vi vårt lilla crew i köket. Dock så lät generatorn värre än en motorbåt och stod klart vid yttedörren närmast mitt rum och dånade, härligt ljud när man ska sova. Sen fick vi även höra på radion i bilen att de varnar för översvämningar i New Jersey så att man ombeddes att inte ge sig ut på vägarna under måndagen och även mycket lokaltraffik var fortfarande stängd.

Måndagen:

Blev ingen redig jobbardag eftersom att de varnade för översvämningar plus att finns ju inte så mycket att göra nu när strömmen hade gått. Mina värdföräldrar var hemma då ingen lokaltrafik funkade. Men vi fixade med kylskåpet, (de hade ett minimal som var mindre än ett på ett hotell) och fick in ost, yoghurt, ägg och mjölk så att de inte skulle bli dåligt i alla fall. Åt amerikanska pannkakor och bacon till frukost, med hitta nemo plasttallrikar och de kända amerikanska röda muggarna och plastbestick så hipp så. Tog en promenad för att både slå ihjäl någon timme samt kolla hur de såg ut på gatorna, och i downtown. De flesta vägarna var fortfarande avstängda, de låg grenar och träd fortfarande över vägarna som de inte hade röjt bort ännu och det var helt dött i downtown, allt var stängt för att det inte fanns någon el och inte en människa vistades på gatorna, tänk er staden i house of wax precis så kändes det att gå omking där spökstad!! Lagade mat med min värdmamma på kvällen, eftersom att vi har gasspis så får vi bara tända den förhand vilket funkar. Senare på kvällen gav sig min värdpappa ut för att köpa ett större kylskåp så att vi kunde få in mer mat, och fläktar eftersom acn inte funkade Sen på kvällen kom Sara förbi en runda så jag fick lite socialkontakt, trevligt.

Tisdagen: 

Steg upp klockan 8 och körde C till hennes piano, en del vägar hade öppnat så att vi kunde ta oss dit. Satt där och väntade i en timme tills hon var klar och sen körde vi hemmåt. Hennes syster H körde henne till kören medans jag och min värdmamma förberedde maten och tvättade ur hela kylen. Så nu är både frys och kyl skinande rent. Sen hämtade jag upp C runt halv 6 tiden, var hemma efter 6 och sen åt vi och jag tog en dusch och senare på kvällen ville C ha glass så vi gick ner till downtown eftrsom att de hade fått ström så då fick vi upp hoppet om att vi med kanske skulle få ström, man kunde ju alltid hoppas.

Onsdagen:

Fortfarande ingen ström, skulle kört C till kören men det gjorde hennes syster H så jag begav mig till ett tvätteri så att jag kunde tvätta. Eftersom att H ska flytta nu till helgen så måste hennes kläder och de vara tvättade och klara. Åkte sen hem och förberedde maten och sen på eftermiddagen hämtade jag upp C från kören. Kom en kille och sa att de skulle börja flytta på trädet utanför oss som låg över elledningen, så ja de fanns hopp. Och sen efter 2 timmar satt mig ute för att skriva brev till farmor och gick sen in för att gå på toa och woups vi hade ström, vilken lycka! Slippa, plast tallrikar, plastmuggar och plastbestik, inga mer ficklampor eller små elljus wiiieehoo!

Så de var lite av de som hänt här dock hade vi väldigt mycket tur då en del hus här hade vatten upp till midjan på första våningen, och inget varmvatten. Och ett par, två hus bort på vår gata fick hela källaren förstörd, så vi ska inte klaga!

Men vi mår bra och jag är så lättad över att ha strömen tillbaka!


fylla upp badkar med vatten!

Batteridrivna ljus!


3 cm vatten i gymmet inte så kul!

Precis utanför vårt hus!






ett litet kylskåp, en lampa, och så vi kunde ladda mobilerna!



.....

vet inte vad jag ska börja detta blir bara värre och värre sitter och förljer nyhterna som att det vore en ny succé film som visas på bio, inte nog med att vi redan ligger i extreme zonon redan, en man har drunknat i New Jersey, vi har fått tornado varningar i VÅRT område. Och chansen till översvämning är stor eftersom att vi redan den senaste månaden har haft mycket regn. Tycker att detta är sjukt obehagligt för vi har jätte mycket träd och sånt runt huset plus att de är ett trähus som nästan alla hus här i New Jersey. Skiter om ni tycket att jag överreagerar osv men när de kommer till Naturens krafter så litar jag inte en sekund på de. I början tog inte folk de på allvar här i USA men nu är alla helt uppspelda, tro fan de varför tror folk att de varnar för?! Tycker bara att man är idiotisk som inte förbereder sig, de är väl bättre att förbereda sig på de värsta än att inte förbereda sig alls. Man är inte så tuff när man väl sitter här i huset oh bara "väntar" på att den ska komma och gå lika fort igen. Vill bara ha den här natten över nu...

Och nu pipper de igen på tv 3 tornado varningar och New York och New Jersey detta kommer bli en helvetes tuff natt, är vad de säger jag vill inte höra mer nu...

JAG VILL HEM!

Lördag



Lördagen är här, morgonen var trist och grå steg upp vid halv 9 och åt frukost och somnade sedan om igen. Vaknade och kollade lite på nyheterna för att försöka att få reda på mer info om orkanen. Vissa delar av New York har evacuerats och även här i New Jersey. Tunnelbanor och busstrafik och dyl är stängda, affärerna här i Westfield har bomat igen med plank av trä, vissa gator här ska också stängas av och det är bara allmänt jälva skrämmande att gå ut just nu. Orkanen har nedgarderats till kategori 1 men ses ändå som extremt farlig och har med sig stora vattenmängder och vindstyrkor på 140 km/h och min värdmamma sa nyss att vi var i den lila zonen (Extreme) känns ju också bra att veta, eller inte. Men vi har laddat upp med mat, vatten så vi ska klara oss ( ni skulle sett i mat affärerna allt bröd och sån lätt tuggad mat var slut, fanns inte en enda flaska vatten i affären, hyllorna var helt utplockade) Vi har även laddat upp med batteri och ficklampor och de nödvändiga sakerna som behövs, bilen är full tankad och vi ska fylla upp badkaren med vatten så att vi har de om strömmen går. Sitter nu på rummet och de har nu börjat regna måste säga att jag har haft roligare dagar. Ska hoppa in i duschen nu och sen äta middag med min värdfamilj, sen får vi se. Känns som att detta är lugnet före stormen!

Take care!

Xx


Fredag kväll!

Kom precis innanför dörren, har varit ute och träffar Johanna och Line blev en middag på panera och sen strosade vi runt lite i Westfield. Blev ett stopp på stop and shop innan det bar av hemåt, redbull och lite godis kunde inte motstå men det är ju inget nytt. Ska nu krypa ner i sängen med godiset hand i hand och kolla på sällskapsresan på mallorca. Herre gud jag dör så kul, stig helmer vilken stjärna han är.

Puss på er

Fredag

Har gjort klart mina sysslor för idag, hämtat C hos en kompis och har nu bara tvätten att fixa med. De pratas mycket om orkanen nu på tv, i tidningar och på internet som jag skrev i förra inlägget. Och de har redan evakuerat i New York och i New Jersey dock inte där vi bor ännu stormen verkar hela tiden bli värre och värre och den klassas nu som en 4:a. Det kommer vara vindar på över 120km/h jisses!! Vi har laddat upp med massor av mat och vatten så att det finns tillgängligt. Ficklampa och sånt finns om vi behöver om strömmen går. Min värdmamma har sagt till mig att ladda mobil, dator nu innan. Eftersom om strömmen går kommer den att vara bort i några dagar. Och om de skulle vara så att de ringer och säger att vi måste evakuera så kommer vi förmodligen att bege oss till Washington eftersom att min värdmamma har en lägenhet där. Men jag hoppas på att vi kan stanna här och att det inte kommer att bli så stort som alla säger.

vi har iallafall förberett oss på det värsta och det känns trygt, litar inte alls på när det kommer till naturens krafter!

De var allt jag hade och säga nu!

Pussss J

Torsdag

Dagen har som sagt varit som alla andra dagar, bilkörning, hämta, lämna, bädda sänger, tvätta, laga mat ja you name it! Har varit redigt skit väder i dag regnat och åskat som bara den. Nu är det iallafall uppehåll och jag och Sara ska trotsa regnet och ta en lång kvällspromenad.

Läste även på Aftonbladet och det ser ju inte så lovande ut i helgen, orkanen Irene ska tydligen komma. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13526793.ab räcker de inte med att vi hade jordbävning i tisdags?!?! Usch hoppas inte på att det blir så allvarligt som de säger.. än så länge ha 750 000 i New Jersey människor beodrats att evakuera allvarligt jag avlider!!

Sitter och följer Live nyheterna på tv, de ha nödnummer och allt och skriver att man beodrats att inte gå ut och packa överlevnadsväska och massa, visst tror att det är lite överdrivet men det återstår att se på lördag. Min värdmamma kom precis hem och hon sa att vi skulle handla mat i morgon tidigt på morgonen innan allt folk kommer för att alla kommer att vara där och handla inför helgen nu eftersom att de har sagt att orkanen kan ta två vägar en som är klass 2 eller att den går på med full fart och kan förstöra en hel del, och osakar översvämningar och strömavbrott så vill folk ha mat hemma ifall det skulle hända något.

Men nu är det dags att byta om en långpromenad väntar som sagt här mellan skurarna.

Xx



Onsdag!


Har precis duschat, borstat tänderna och gjort mig redo för natten och har precis krypit ner i sängen, nybäddad och nytvättade lakan är det bästa. Denna dagen har bestått av jobb, hämta, lämna, hämta, lämna, hämta, och massa tvätt på de. Hann även med en powerwalk mellan tvättmaskinerna. Så himla skönt nu när det börja svalna av på kvällarna och det är inte så ljumet längre. Förutom att mitt vänster ben är helt knäppt, blir typ stelt i knäväcket och känns som att de liksom svullnar upp när jag går, i knäväcket/ vaden??!?! Har varit så ett par veckor nu så fundera faktiskt på att kolla upp det för det är inte normalt att det är så. Extremt irreterande!

I morgon är det torsdag och de har lovat regn och åska och till helgen ska det bli storm, oj så roligt! Men denna helgen blir lugn för min del, ska ju till Boston nästa helg med Sara. Plus att jag ska jobba på söndag.

Godnatt på er!

Tisdag

Hej hej hallå!

Varit en vanlig dag i dag, förutom att C's chandler blev flyttad till fyra skönt tänkte jag och tog en nap medans tvätten tvättade sig själv. Och helt plötsligt vaknar jag upp av att min säng skakar och min första tanke va vad håller ungen på med? Så springer ner i köket och skakningarna blir värre och det hörs precis som att någon springer uppe på vinden så mitt hjärta började slå i hundaåtti och jag skriker på C att hon ska komma upp. Och hon kommer uppspringandes och säger Jenny vad händer hela soffan och tvn skakar. Sen står båd två i köket och håller varandra i händerna både rädda och fundersama och fattar inte att det är jordbävning utan de förstod vi efteråt. Sjukt läskigt att naturen har sån kraft vill inte ens tänk på hur det hade varit att befinna sig i Washington DC där den var som värst. Men flera byggnader hade tydligen fått evacueras även i NYC. Hoppas inerligt att det inte kommer att komma något efterskalv.

Nog om de, i kväll lagade jag italiensk kyckling med pasta och broccoli. Blev redigt gott. Köket är färdigstädat och fint så ska hoppa in mina träningskläder och invänta sara för en kvällspromenad, på tiden efter typ 5 veckors uppehåll!

ciao bella!

Måndag

Hej där!

Har precis slutat jobba för dagen, skolan har inte börjat ännu så nu ser dagarna mest ut såhär för er som vill veta:

Köra C till skolan kl 8.20

Hemma 9.30

Tvätta,bädda sängarna

Hämta C 11.20

Lunch

Köra till Piano 12.30

Piano 13-14

Hemma 14.45

Tvätta, tvätta tvätta

Laga mat

Äta

Diska

Damsuga och städa upp i köket.


Och vissa dagar har hon chandler med i 2 timmar. Men nu har jag iallafall slutat för dagen, och inväntar Sara som ska komma hit och fixa mina naglar, har blivit helt förstörda efter akrylen jag hade så då erbjöd Sara sig att fixa dom så gulligt, lyx med en egen manikör. Sen tänkte vi ta en promenad till downtown och träffa lite nya au pairer som har kommit så blir nog en kaffe och lite prat. Har även varit på posten för att skicka iväg lite papper så att jag kan komma tillbaka till USA när jag varit i Canada, hade ju varit lite tråkigt annars.


Nu kommer Sara så måste kila, dags att få naglarna fixade.


Söndag

Söndagens planer blev inte som planerat alls planerna sprack, plus att vädret är skit det åskar och regnar. Vill ha vår nu, men boots, stickade kofftor och thé, mys! Kom i alla fall hem för en stund sen. Och pratade lite med min värdmamma om den kommande veckan och sen frågade jag lite vilket datum som passar de bäst med hemresa och sådana saker, och då säger H den äldsta men Jenny du får inte åka hem, de får du inte, Jenny nu är du elak du ska stanna här. Snacka om att man får ångest när de säger så, så himla gulligt älskade värdbarn eller ska man säga värdungdom? hon är ju trots allt 18 år. Aja man blir i allafall väldigt varm i hjärtat av att höra något sånt. Made my day!

Ska ta och ha en redig myskväll, och kanske träffa Silvia senare hon åker ju hem denna veckan så får passa på, usch alla bara åker hem nu känns det som.

Xx

Lördag!


Hej alla vänner och fans! NEJ! Skämt och sido. Har haft en super bra kväll på Starbucks med Sara och Johanna. Har sutit och pratat från allt mellan himmel och jord. Och kommit fram till Gud vad jag saknar Sverige alla nära och kära, Mammas mat, min säng, Läkerol, pizza från Pizza house, min iphone, en manuell bil, svenska vägar, ja listan kan göras lång och vi hade som sagt en del saker att prata om. Så Sara har precis släppt av mig och jag har nu tvättat ansiktet och borstat tänderna och är snart redo för sängen.

Annars i dag vaknade klockan halv 9 pigg som en mört (vet inte när det hände senast?!?!) så målande naglarna, åt frukost och kollade på The cave och sen hann Johanna vakna till liv så mötte henne nere i Downtown där vi strosade runt och mötte även Nathalie och Line som gjorde oss sällskap. Bokade tid hos frisören och fick en tid samma dag både jag och Johanna så för att slå ihjäl två timmar gick vi till Garwood som är grannstad med Westfield och kikade i en butik som jag inte ens kommer ihåg namnet på men fick i alla fall med mig en nyckelring från Vera bradley hem. Gick sedan tillbaka till frisören, fick håret tvättat, klippt och stylat så kunde inte bli bättre.

Men nu blir det natti natti!

Xx


Fredag

Gårdagen bestod av jobb, C's tenniscamp blev dock intsälld på grund av regnet så körde henne till en kompis och själv åkte jag hem tvättade, bäddade sängarna och började med maten. Hämtade upp henne igen runt kvart över två och sen körde vi till hennes chandler. Som skulle varit i två timmar men min värdmamma hade sagt fel så fick vänta i tre timmar istället, anledningen till att jag inte åker hem emellan är för att de tar 40 minuter att köra hem och vid den tiden är det mycket folk och kan ta dubbelt så lång tid så bara onödigt att ens försöka ta sig hem och sen tillbaka igen. Men jag roade mig med att läsa Anne Franks dagbok och sen hittade jag ett donken dounats och som självklart inte hade sittplatser så fick ta mig med allt ut och sätta mig i bilen och vänta. Efter tre timmar var hon klar och vi körde hemmåt och var hemma runt 7, åt middag och jag städade undan i köket och hämtade min värdpappa efter de. Sen kom Johanna och vi har nu bokat biljetter till Canada- Niagaria fallen i slutet av september, bra bra bra! Vad har annars hänt här da?, ja min värdfamilj är tillbaka från semestern, C har tennis camp varje morgon, min värdfamilj ville att jag skulle förlänga mitt år med 6 månader eller 12 månader och efter funderingar så har jag nu tackat nej till de erbjudandet för jag känner att ett år räcker för mig att jobba som au pair, jag vill göra något annat. Jag och Sara har bokat buss och hostel i boston så åker dit första helgen i September så mycket roliga saker att se fram emot nu.

Och idag fyller min underbara Malin 20 år, stort GRATTIS till dig jag hoppas att du får en kalas bra dag och utekväll men tjejerna och jag önskar att jag hade kunnat vara med er



Men nu tickar klockan så jag måste köra C till camp, ha en bra dag!

Puss på er!


Onsdag!

Dagen har varit allt annat än lugn i dag. Började dagen kl 7 när klockan ringde, var extremt trött eftersom att jag typ har ställt om dygnet nu när min värdfamilj har varit på semester men upp kom jag. Började att ta itu med tvätten som hade bombaderat hela tvättrummet. Klockan halv 9 stressade jag och C iväg till skolan för att hon skulle på tennis cam i 3 timmar. Var hemma runt halv 10 och fortsatte med tvätten så långt jag hann innan jag var tvungen att köra igen kl halv 12 för att vara där vid 12 och hämta upp henne. Efter de körde jag henne och hennes kompis till panera bread för lunch och sen släppte vi av hennes kompis vid skolan igen. Stressade hem hämta de vi behövde och körde ner till tågstationen för att hinna med 2.25 tåget till New york och tack gode för att vi gjorde de. Väl inne i New york blev det taxiresor och tandläkarbesök. Sen kom min värdpappa och mötte upp oss och vi gick till en pizzeria för att äta middag och sen tog vi tåget tillbaka till Westfield. Kom nästintill precis innan för dörren och ska ta en dusch, lägga på en ansiktsmask och sen krypa ner i sängen. Blir en tidig morgon ett ton tvätt väntar.

Xx

Hipp hipp hurra!


HIPP HIPP HURRA! Världens bästa pappa fyller 50 år idag, och du ser inte en dag äldre ut. Det finns ingen som hade kunnat vara en bättre pappa än du. Du finns alltid när man behöver dig och ställer alltid upp. Jag är lyckligt lottad som har dig som pappa. Jag önskar dig en underbar födelsedag. Tänk inte att det är en gubbålder tänk att de är hälften till hundra inte så pjåkit de inte, det är nu livet börjar så se till och njut ;). Så ska vi ställa till med brakfest när jag kommer hem!

Sänder dig massa kärlek, pussar och kramar!

Jag älskar dig papi

Hejdå middag!

Ikväll var det dags för hejdå middag för Rita och Manu, silvia åker inte hem förens nästa vecka så blir en middag för henne nästa vecka. Vi hade en super trevlig kväll, kan knappt ha annat i de sällskapet. Vi åt och drack gott. Känns så konstigt att tiden bara springer iväg så fort. Dom var ju de första jag träffade när jag kom hit. Kommer så väl ihåg när Rita smsade mig första gången och välkommnade mig till Westfield och frågade om jag ville träffas över en fika på rock n joes. Det känns liksom som igår. Man delar så mycket med varandra under tiden som Au pair för att alla är i samma situation och vet precis hur det är. Det var jobbigt att säga hejdå till dessa fina flickor samtidigt som jag är så tacksam och glad över att jag har fått träffa dom under mitt år här.

Enjoy!







Love!

Måndag

Nu vecka och nya möjligheter! Sitter här med mitt morgonkaffe och kollar ut genom fönstret och regnet bara öser ner, så himla tråkigt. Planerna för idag är att damsuga köket och fixa lite smått eftersom att min värdfamilj kommer hem i morgon, äntligen slippa vara själv i ett stort tomt hus. Men ikväll blir det middag på chili´s med tjejerna eftersom att Manuela åker hem i morgon och Rita åker på onsdag och Silvia åker nästa vecka så blir som en hejdå middag. Både trevligt och tråkigt då alla tre var de första jag träffade här när jag kom till Westfield och påbörjade mitt år. Men är glad att jag lärt känna dom och man har delat så mycket under denna tiden. Ångrar verkligen inte en sekund att jag åkte hit.


Söndag

Den har dagen kan jag gärna hoppa över, har skrivit ett helt inlägg och nästa gång jag loggar in så är de helt borta? men va? . Och ja ingen baseboll match blev de heller då vädergudarna hade bestämt sig för att jag idag ska det ösregna hela långa dagen så så blev det med de. Har inte varit så här dåligt väder en enda dag i sommar och den var verkligen tvungen att komma idag. Vi hann iallafall med att åka in till NY och sen inse att matchen va inställd, tänkte tröstshoppa lite men inte ens de gjorde jag hittade ingenting alls. Men vi hann iallafall bli helt dyngsura och en lunch på chilipt hann vi också med innan vi tog tåget hem igen.

Ska nu fixa mig lite och sen ta och möta upp Johanna på Starbucks för en kaffe!


Lördag



Blev en tripp till Menlo Park Mall med Linda i dag, blev först en frukost på starbucks innan vi började kika i butikerna. Blev en bh och en ring som följde med hem i dag. Och nu ikväll gick vi ut på fujiyama mama för sushi och efter de har vi bara strosat runt i Westfield. Har spöregnat hela kvällen, och ska göra de i morgon med. Skit tråkigt nu när vi ska på Yankees i morgon kan ju alltid hålla tummarna på att det är uppehåll under matchen i morgon iallafall. Lite kort samanfattning om dagen!

Ne nu blir det film!

Xx


Fredag

Tog en redig spa dag i går med skrubb, ansiktsmask och hela köret, skönt och välbehövligt. Skypade en runda med min fina familj som nu befinner sig i Luleå för att bosätta lilleman där. Så i dag ska de kolla på lägenheten och börja fixa, är super nyfiken på hur det ser ut men de har lovat att skicka bilder till mig. Annars var det lugnt i går, tog en kvällspromenad och mötte upp Johanna för en kaffe och satt ute och pratade i 2 h innan jag tog promenaden hem och somnade till ett avsnitt av solsidan.

Nu har jag precis vaknat ska fixa lite och sen möta upp Josefine för en kaffe nu i eftermiddag, sen i kväll blir det sushi och sen kommer nog Linda över en runda, planerna för i morgon ser ut så att bilen rullar mot Menlo Park för shopping och söndagen ska spenderas inne i NY för att se en baseboll match (min första baseboll match Yankees vs Tampa bay rays, spännande!)

Have a good one!

onsdag

Halva veckan har gått och det är nu bara 6 dagar kvar tills värdfamiljen kommer hem. Jag har redan tröttnat på att vara hemma själv, speciellt när alla andra jobbar. Har varit lite flitig idag ändå, tog en promenad downtown för att göra lite ärenden och sen träffade jag Silvia en runda, exakt två veckor tills hon åker hem så man får passa på att umgås nu och jag har ju all tid i världen de närmaste 6 dagarna. Har precis duschat och ska ta och möta upp Linda för en kvällskaffe på stan så var tanken iallafall.

På tal om annat så sitter min älskade familj påväg till Luleå för att släppa av lillebror där uppe i ingenstans så att han kan bosätta sig där för att plugga i 5 år. Kan inget annat än att vara stolt över honom. Men må erkänna att det känns en aning konstigt att han med helt plötsligt blivit stor och ta egna beslut och allt vad de innebär. Kommer kännas konstigt att komma hem och han inte är där..

måste skynda nu för Linda väntar!

Ciao bella!

Tisdag kväll!

Godkväll!

Har precis haft Rita och Linda på lite kaffe och bull besök, skönt att ha sällskap. Blev ingen Jersey Gardens så jag gick downtown för att posta brev till bästa farmor och köpa en födelsedagspresent till C. Hann med de och kom innanför dörren och det började sedan spöregna och har regnat sen dess plus världens åskoväder och jag är hemma själv, skit bra verkligen. Är iallafall tacksam för att det var dag och ljust ute och inte mitt i natten för då hade jag avlidit.

Ligger nu och kan inte sova, fan ta den som sa att det är skönt att vara hemma själv, visst på dagen men inte i tio dagar och sova själv i detta stora hus, det är inte skönt någonstans, kan inte slappna av och känner mig så ensam i detta stora hus, eller så är det bara jag som är nojig, men men! Kollar på NY ink nu och planerar att göra en tatuering där innan detta året är slut, så var det tänkt iallafall.

Men ska kolla vidare nu och hoppas på att få lite sömn inatt!

Sänder extra mycket kärlek till Farmor Elsa, Love you

Xx

J

Tisdag


Godmorgon vänner!

Gårdagen spenderades med Silvia i ett antal timmar, åkte runt på route 22 för att ragga resväska till henne då hon ska flyga hem om 2 veckor. Åkte till en affär som liknade target en annan affär som finns här där det har det mesta men i den vi var i nu (kommer ej ihåg namnet) kan man tydligen köpa allt ink vapen!! Ja hallå America slutar aldrig förvåna mig. Vi hittade iallafall de vi ville och åkte hem till mig för lite svenska kanelbullar och is té innan vi åkte till Silvia för att hon skulle lära mig hur man gör egna kompis-band. Ett jävla pill men det går och även jag lyckades hålla reda på alla dessa trådar. Vi avslutade kvällen med middag på fujiyama mama för sushi och sen spenderade jag resten av kvällen i sängen och avverkade några avsnitt av solsidan, lika bra först som tredje gången man ser dem.

Sitter nu i köket och dricker mitt morgonkaffe, städpersonalen kom för en dryga halvtimme sen och jag hoppas att de kan bli klara till halv 11 så jag kan åka till Jersey gardens med Gi det hade varit super. Tänkte även gå ner till down town senare i dag och posta ett kort till lilla farmor samt försöka hitta en present till C som fyller 15 år på torsdag. Och ikväll kommer Rita och Linda på kafferep och bullar, tant vardning på de!

Ha en bra dag!

Söndag




Körde på en redigt svensk söndag idag, tvättade upp den sista tvätten innan Sara kom och hämtade mig och vi åkte till ikea och åt middag svenska köttbullar, potatismos, gräddsås, och lingon. Efter de besökte vi ikeas foodmarket och inhandlade massor av svenska godsaker, bla pärlsocker så att vi kunde baka våra svenska kanelbullar (första gången jag bakar kanelbullar, värt att anteckna). Har hållt på nu här hela kvällen och bakat och klämt deg, och nu är vi färdiga 60 bullar blev det och sitter nu och avnjuter bullar med mjölk såhär på kvällskvisten, mums ljuvligt gott!

Godnatt gott folk!

xoxo J

Fredag!

Har varit en hetisk dag, säger man ens så?. Min värdmamma och A åkte till Pennsylvania för att hämta C från camp i morse och de skulle ha varit här vid 10 men kom istället hem vid 12 och eftersom att jag hade 3 veckors tvätt från henne att tvätta och de skulle åka till flygplatsen kl 3.30 så kan ni ju själva tänka er hur mycket kaos det var här idag. Allt skulle fixas, tvättas, packas, hämtas och lämnas och ja allt skedde i dag. Till och med jag stressar upp och jag ska inte ens åka, kanske bäst de. Hemma är man så van vid att man planerar och packar i tid och har allt fixat och klart i tid. Vi hann iallafall till flygplatsen och jag vinkade hejdå och körde hem och beställde sushi och kollade på första twilight filmen och är sjukt trött nu så blir sängen snart. Så nu har även jag 10 dagars semester medans min värdfamilj är i Grekland, vad jag ska hitta på vet jag faktiskt inte ännu mer än att jag ska gå på min första baseboll match. Inte illa de inte.

Hörs mer i morgon

Pusss J

Torsdag kväll

Kände för en nypa luft så tog en kort promenad till downtown för att köpa tuggumin. Har varit mellan 30 och 40 graderoch kvavt nu den senaste tiden även på kvällarna. Men denna veckan har det bara varit runt 25 och shit var det märks hade till och med en tjocktröja på mig i dag, känner att man blir lite väl bekväm av att ha det så varmt hela tiden. Ska ta och kolla klart på eva och adam fyra födelsedagar och ett fiasko sen blir det läggdags.

Xx

Jenny

torsdag


oj vad tiden springer iväg, har hunnit med att tvätta, bädda sängarna, varit på kemttvätten och tvättat köksmattorna, slått in presenter till A, städar i kryddhyllan, städat ur och torkat av hela skafferiet, och torkat av bänkarna i köket, damsugigt och hämtat byxor till A. Det är iprincip allt jag hunnit med i dag. Har precis kommit ut från duschen ska snart göra en kopp te, svenskt vanilj te som mami och papi skickat med nu när paulinn var här. Herre så gott! Ikväll ska jag spendera kvällen här hemma, för familjen ska fira A som fyller år i morgon. Och i morgon drar de till Grekland och C kommer hem från camp så blir att tvätta allt och sen köra dom till flygplatsen så 10 ensamma dagar här fram över blir det för min del.

Xx


onsdag


Blev en runda till Starbucks ändå i går kväll för att träffa Rita och en ny aupair från Tyskland som har varit här i 2 veckor. Kom precis ihåg hur man kände själv efter 2 veckor, allt var så nytt och spännande. Känslorna var så blandade och nu har tiden sprungigt iväg och jag har varit här i 7 månader. Känns nästan overkligt.

Dagen i dag var som vanligt, Linda har varit här en runda för att låna en New york bok och jag har fixat med tvätten och gräddat koppen i ugnen som jag fick av tjejerna när jag fyllde år. Det är en sån stor svart kopp där som de har skrivit på och så gräddar man den i ugnen så texten fastnar. Sitter nu här och asgarvar till solsidan iväntan på att maten ska blir klar i ugnen blir kyckling till allas förvåning. Annars blir kvällen lugn för ska åka till metropark och hämta min värdmamma klockan tio så blir nog några avsnitt till av solsidan.

Xx

Tisdag


hallå hallå

det är hemskt dåligt med kommentarer här i bloggen vilket gör att jag faktiskt inte ha lust att skriva heller, me tanke på att det faktiskt är runt 30-40 pers som läser tycker man ju att någon kommentar borde dyka upp men icke. Iallafall värt att tänka på!

Idag har jag haft besök av städpersonalen så nu är allt rent och fint. De vanliga syslorna är gjorda som vanligt och sängarna är renbäddade. Ska strax ta och laga lite mat och sen ska jag beta av några avsnitt av solsidan som för en gång skull funkar. Tackar papi för de :)

Annars är det som vanligt, vamt och kvavt ute runt 30 grader, jag saknar dock en pool. Biljetten till New york Yankees är bokad den 14 augusti, och jag ska jobba i helgen tvätta tvätta tvätta, för C kommer hem från camp och på lördag åker min värdfamilj till Grekland i 10 dagar.

Det var nog allt för denna gången!

Xx


Söndag

Haft 6 helt galet bra dagar med Paulinn inne i New York. Vi har sett hur mycket som helst, tog en dag och promenerade uptown och en annan dag downtown så vi har hunnit med en hel drös med godheter. I fredags var det först shopping som gällde och sen på kvällen kom Sara och Jessica in för lite champangemingel innan utgång. Blev kanske inte som planerat med vi hade kul iallafall. Sen i lördags blev det lite sovmorgon innan vi tog oss upp och åt en frukost på Starbucks och strosade runt och kollade i affärer. Vi hade inga som helst planer på kvällen men Paulina smsade mig om att hon skulle ha förfest så de hakade vi gärna på. Tog en middag på en ett BBQ place innan vi gick till hotellet, duschade, tog en nap och fixade oss inför kvällen. Runt 10 tiden var vi hos Paulina där det bjöds på drinkar, bra musik och mycket bra sällskap. När klockan var halv 2 var det dags att gå vidare till LAVO. Både jag och Paulinn är inte fyllda 21 ännu men det var värt ett försök tyckte vi, så vi hakade på. Jävligt lyckat må jag säga för vi kom in och ja det var en av det bästa utekvällarna jag varit med om mycket dans, goa drinkar, champange, trevligt folk, och vi var i NYC så jag hade absolut inget att klaga på. Efter LAVO drog vi på efterfest med Nathalie, den första var inget att hurra för så vi tog på oss våra skor och fick tag på en taxi och drog till nästa efterfest vilket var en betydligt större hitt, även där bjöds det på champange i mängder och vi avslutade en lyckad kväll på bästa sätt. Runt 6 tog jag och Paulinn en taxi tillbaka till vårat hotell och sov i ca 3 timmar innan vi var tvungna att packa och fixa för att checka ut från hotellet. Tog tåget tillbaka till Westfield och strosade runt lite i downtown innan det var dags att lämna av henne på flygplatsen. Följde med henne och checkade in bagaget och gick med henne till gaten och sen var det dags att säga hejdå, hade gärna sluppit säga hejdå finns inget värre just i det ögonblicket som man står där efter att inte ha sett varandra på så lång tid och ha spenderat 6 dagar ihop och du inser att du måste säga hejdå, det är jobbigt och tårkanalerna var då inte torra i den stunden. Jag är iallafall så stolt, och tacksam för att hon tog sig över hit själv för att träffa mig det är lycka♥.


Efter att ha kommit hem från flygplatsen blev det middag med min värdfamilj, och jag har nu precis duschat och ligger och smaskar på svenska ahlgrens bilar och marabou choklad samtidigt som en beckfilm visas på skärmen. Men snart är det läggdags jobba dag i morgon och jag fick inte så mycket sömn i natt så får bli att somna tidigt i kväll.








RSS 2.0