torsdag

Idag tog vi oss upp kl halv 9 efter en god natts sömn. Gick och kollade in frukosten på hotellet vilket bestod av muffins och kaffe. Så vi gick till Starbucks istället för att få i oss lite frukost. Efter det bar det av till fots till Down town för att beta av allt från Soho, Chinatown, The bull, George Washington statyn, battery park, frihetsgudinan, pier 17, brooklyn bridge, ground zero, massor av kyrkor och kathedraler och så mycket mer på vägen. När vi kom till hotellet var vi dödare än en man i en kista så tog en nap på 1h och 30 minuter och vi ska snart hoppa in i duschen och fixa oss för ikväll. Blir middag på Hard Rock Cafe sen får vi se var New york erbjuder ikväll. Jag trivs!




onsdag

Hon är äntligen här! I går kl 7 på kvällen körde jag helt uppspelt och lipandes till flygplatsen, väntade och väntade och plötsligt kom paulinn ut från gaten, båda sprang och börjde störtlipa av lycka precis som på film. Den känslan går inte att beskriva så himla underbart att få träffa en av sina bästa vänner efter 7 månader. Efter att vi båda lugnat ner oss så körde vi hem till mig och vi lämnade av hennes väskor och jag visade henner runt i huset innan vi sedan körde till TGI fridays för tre rätters middag. Vilken blev en hitt. Sen somnade båda mätta och glada.

Idag tog vi en vända i Westfield och kollade läget, åt frukost på starbucks och kikade i butiker innan vi tog toget till New York runt 2. Checkade in på hotellet vilket också blev en hitt, så himla häftigt hotell, litet, mysigt och stilrent. Här kommer vi trivas bra. Blev bara en snabb viselse på hotellet eftersom att vi ville ut på New Yorks gator så fort som möjligt. Tog oss till Rocker feller Center och köpte biljetter så vi kunde åka upp och sen begav vi oss till Central Park och promenerade runt innan vi bestämde oss för att promenera tillbaka till hotellet. Nu är klockan 21.13 och vi har precis duschat och ska nu bege oss ut i New York  City igen för en bit mat och strosa runt på Times square.

Xx

Jenny

en evig väntan

Sitter och följer paulinns flyg på internet, att vänta är det värsta jag vet och är hemma sjäv och har gjort klart mina sysslor och tiden har då aldrig gått saktare än vad den gör nu. Jag är så förväntansfull att jag snart spricker. Har bäddad hennes säng och packat mina saker inför NY, ja allt är klart det som saknas är hon. Det är en underbart känslan efter 7 månader att äntligen få träffa en av sina bästa vänner. Går inte att beskriva, lyckan är obeskrivlig! Snart står både hon och jag på flygplatsen men öppna armar och glädjetårar som rinner ner för kinden precis som på film♥




måndag




Igår blev det som sagt dine in theater med Sara, Jessica och hennes kompis. Beställde god mat och kollade på Friends with benefits som var redigt bra. Rekomenderas verkligen. En härlig söndag i bra sällskap helt enkelt.

Idag har varit en vanlig arbetsdag med tvätt, en kille som skulle fixa vattnet ute i trådgården var här i morse och sen nu i eftermiddag kom en och skulle mäta tjejernas rum. Hunnit med att skypa med mamma och pappa, bokat hockeybiljetter till New york Rangers vs. Ottawa tills när mamma och pappa kommer i oktober. Skypat med Paulinn en runda, imorgon kommer hon äntligen efter 7 månader ifrån varandra. Sjukt den lyckan jag känner är obeskrivlig och jag kan inte vänta tills jag får möta upp henne med öppna armar på flyplatsen♥.


Söndag



Igår hade jag Jessica på besök, vi tog en tur till Bridgewater Mall strosade runt där och tog en fika och fick med mig en bh hem från victoria´s secret! Åkte hem till mig efteråt och lämnade bilen och sakerna här och tog promenaden ner till downtown för en bit mat, vilket blev sushi och efter ett tag kom Sara och gjorde oss sällskap. Blev även en glass på Ritas och sen begav vi oss hem till mig igen och satt och skrattade sönder tills kl närmade sig 1 och det var dags att sova.

Tog en redig sovmorgon idag hur skönt som helst, och sitter nu och väntar på att Sara ska komma så vi kan bege oss ner till downtown för lite kaffe och sen ikväll blir det bio och en bit mat i Bridgewater mall med trevligt sällskap.

Xx

Fredag


Klockan är nu 0.35, Sara har precis kört hem och jag ligger i sängen med U2 i hörlurarna. Efter jobbet så gick jag till Linda i 42 grader med känns som 46 och är sjukt kvavt ja det är som en bastu när man går utanför huset. Fick lite bilder och videos från konserten i går. Skönt att någon inte var lika klumpig som jag och fångade den största delen av konserten. Runt 9 mötte jag upp Sara, gick ner till downtown och tog en frappe på Starbucks och utbytte våra tankar i ungefär en och en halv timme innan vi promenerade hem till mig. Där vi satt och kollade igenom lite bilder, och videona från Rihanna och U2 konserterna. Precis innan Sara ska gå hem så börja vi prata med min värdpappa och H som sitter i köket och min värdpappa frågar mig åh är inte du på konsert i dag och hur var konserten i går..och så vidare. Och då säger H min kompis var på middag med Bono efter konserten och de tog bilder och så jag kan visa om du vill, ÖH där stod både jag och Sara och typ med hakorna nere i marken och fick ryck över att det inte va vi som var där. Och då säger hon åh tänk om jag hade vetat att du skulle dit då kunde jag ju sagt till henne så kanske du hade kunnat hänga på. Och de säger du nu??? Gahh hade fan offrat min vänstra arm på att få vara där. Frustrerad? JA!

Ne nu blir det sängen och får väl drömma mig bort i U2´s underbara låtar!

Pusss

Rihanna Concert!

Igår begav sig jag, rita och linda till East Rutherford för att se Rihanna spela i Izod Center. Hon var grymt bra och bjöd på en redig show i slutet av konserten så se man en bil bakom scenen och ur kliver ingen mindre än Jay Z, snacka om överraskad. Så han kliver upp på scenen och de sjunger run this town tillsammans och publiken bara skriker. Sjukt härlig känsla. Dock så har jag inte alls mycket bilder eller videos för att jag tappade mitt minneskort i början av konserten och ja sjukt surt. Men jag återfann det efteråt tack gode gud annars hade jag inte haft en enda bild. Så varsågoda och njut.










Ett ögonblick som får en att smälta av lycka<3

Jag hade utan tvekan mitt livs bästa kväll i går. U2 ägde scenen totalt och bjöd på en show i värdsklass. Kan inte beskkriva de jag såg i går. Det var magiskt på alla sätt och vis. En full arena med skrikande folk lika överlyckliga som vi att få se U2, alla stod upp i stort sett hela konserten. Det var galet!

Arenan var bland det största och mäktigaste jag sett. Satt jämte ett äldre par och precis innan konserten började så började de prata med mig och Sara, de ställde massa frågor och vi satt och pratade allmänt om våra liv här i Amerika. och efter ett tag säger kvinnan men nej ni är inte au pairer väl? ni pratar ju jätte bra engelska. Precis som om vi skulle ljuga om en sådan sak. Men dem var mycket trevliga de bjöd oss på öl och de rockade loss jämte oss som aldrig förr genom hela konserten och de även gjorde vi.

Och ja även i dag styr vi bilen mot East Rutherford med i dag är det Rihanna som bjuder på showen, livet är underbart!




Fler bilder finner ni på Facebook ni som är intresserade.

U2



It´s a beautiful day

Onsdag den 20 Juli är kommen, solen skiner och termometern visar 33 grader och i dag styr jag och Sara bilen mot East Rutherford och New Meadowlands Stadium som även är hemma arena för NY Jets and NY Giants och tar in hela 82 500 åskådare. Men ikväll är vi där för att se U2 Live och sjunga med i deras ljuva stämma. Kommer att bli mer magiskt!

promenad i skogen



puh blev 1h och 30 minuters promenad med Silvia och hunden. Gick i skogen herre vad varmt trodde jag skulle tuppa av men nej så blev inte fallet. Tog mig en kall dusch och ställde mig sedan i köket för att laga mat tills ikväll, blev grönabönor, broccoli, majs, morötter, lök, räkor och kyckling stekt i soja, vitlök, senap och blandkrydda smarrigt smarrigt. Har nyss skypat med Nicolina för första gången efter snart 7 månader, älskade vän vad skönt att höra din röst. Även Ca och Ola sa hej, härligt att se kända ansikten. Nu ska jag snart ta och äta middag och sen ska jag nog ta en promenad för att fördriva tiden sen blir det en lugn kväll och det blir bestämt en beckfilm i kväll.

Take care

Pusss

Tisdag


Sitter här i köket och skypar med Paulinn, helt sjukt om en vecka är hon hos mig och ingen är gladare än jag! Städpersonalen har varit här idag så nu är det rent och fräsht i huset. Ska snart ta och möta upp Silvia för en promenad i parken medans tvätten rullar. Sen blir det hem och bädda sängarna och fixa med den sista tvätten innan det är dags för att laga mat.

Sen måste jag bara påpeka att ni är väldigt dåliga på att kommentera, fy skäms! ;)

Ha en bra dag för det ska jag ha!

Puss

Måndag

godkväll damer som herrar!

Idag bjöds det på 33 grader och solen stekte, fy vad jag önskade att jag hade en pool. Är lika blek som jag var när jag kom hit i december fy så illa. Och nej det går inte att ligga ute i denna värmen utan pool det är alldedes för kvavt och klibbigt. Efter att ha tvättat från 7 på lördagsmorgonen till halv 8 på lördagkvällen så hade jag inte så mycket tvätt i dag. Endast 2 maskiner så efter lite sovmorgon tog jag tag i det och fixade upp det relativt snabbt. Åkte och handlade mat och sen gick jag till Silvia för att gå med henne och deras hund på en promenad. Gjorde därefter lite ärrenden, och spenderade lite pengar självklart. Och kom nu precis hem från en långpromenad med Silvia och Rita, kan inte fatta kl är 11 på kvällen och det är 32 grader och jätte kvavt ute. Och en annan sak som dök upp i mitt huvud på vägen hem var att här i Amerika har det inga gatlysen är svartare än natten, mötte tex en kvinna som var ute med sin hund och hon gick med ficklampa? allvarligt, tycker det är lite dåligt, man ser ju inte ett piss av vart man går eller sätter ner sina fötter. Och sen blir ju helt knäpp av att det är så mörkt nästan så att man börja fantisera och se i syne. Nemen usch bäst och sluta nu, ska hoppa in i duschen och sen sova, i morgon kommer städpersonalen så får lite sällskap här på förmiddagen. Great!

Sov gott eller för er blir det ju mer godmorgon

Xx J

Söndag

Hallå hallå!

Redan söndag och helgen har bara sprungit iväg fotare än vad jag ville. Gårdagen spenderades hos Eylen, satt ute på terassen och drack öl, Corona och Heiniken redig öl för en gångs skull. Inget amerikanskt billigt skit som smakar vatten och socker. Där sätt vi och njöt av god musik och bra sällskap tills klockan blev elva och sen promenerade jag hemmåt. Idag har jag varit och fixat naglarna med Sara och Mickaela. Suttit i parken och ätit tjejerna åt Kinesmat och jag tog sushi sedan spenderat kvällen i biosalongen för att se den sista Harry Potter filmen. Mycket bra så den är att rekomendera, dock kanske det hade varit smart att se alla de andra filmerna först, men funkade själv har jag bara sett två men hade nog varit lättare att hänga med om man sett alla. Nu är det iallafall dags för sängen för min del jobb i morgon.

men attans vilken rolig vecka jag har att se fram emot.

Godnatt på er och njut av bilderna nedan!







Var inne på 7eleven och såg att man kunde köpa hårdkokta ägg? snacka om att vara lat om man inte orkar koka ägg själv.



Lördag



Hej!

Kvällen i går spenderades med Jessica. Tog en promenad ner till downtown och åt sushi på Fujiyama mama, satte oss sen på starbucks uteservering och tog en kaffe och njöt att det var 27 grader kl halv 11 på kvällen.

Dagen i dag är en jobba dag för mig, C kom hem från Camp i natt och åker iväg i morgon igen till nästa camp i 3 veckor så jag ska tvätta allt i dag. Kan ni tänka er 4 veckors tvätt. Har två stora hockeytrunkar, och en hel säck full med smutstvätt och lakan. Så jag räkna med att få tvätta tills midnatt. Medan den första tvätten gick så tog jag en promenad till downtown för att posta ännu ett kort till lill farmor. Är precis hemkommern nu och det är bara att fortsätta med tvätten. Hoppas att ni har en mer givande dag än mig.

Pusss

Fredag


Klockan ringde kl 7 i morse och jag steg upp för att börja med tvätten för att bli klar så fort som möjligt är ju trots allt fredag. Tvätten är iallafall nu färdig, soporna är utburna, disken är diskad så ska bara damsuga i köket och sen är de klart. Sitter fortfarande och kolla på Pippi långstrump men nu är det pippi långstrump firar jul. Älskar Astrid Lindgren filmer. Har även skrivit ett kort till farmor som jag ska posta sen. Och runt 5 tiden kommer Jessica hit så blir att gå ner till down town och äta sushi. Annars så består helgen av jobb lördag, och halva söndagen. Sen ska jag fixa naglarna efter jobbet på söndag och sen blir det bio, Harry Potter ska visas på bioduken denna gången.

I dag skulle min fina mormor haft namnsdag, Ragnhild. Det är sjukt hur man kan sakna en människa så, hon var min mormor, min bästa vän, mitt allt och hon togs ifrån mig alldedes förtidigt. Hade gjort vad som helst för att se henne igen.

Mami heter Ragnhild i andra namn så du får ett STORT GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN älskade mamma

Pusss


Torsdag

Han har gjort det igen, han slutar aldrig förvåna mig och jag blir lika stolt varje gång. Prata självklart om min kära lillebror som inte är så liten längre, nu är det hans tur att bli stor, gå sin egen väg i livet och uppfylla sina drömar. Han fick reda på idag att han kom in på Luleås tekniska universitet, på Civillinjengör Datatekniker linjen. Galet stolt och så glad för hans skull och det bästa av allt är att det är min egna bror♥. Det ända tråkiga är att han flyttar 135 mil ifrån mig i 5 år men jag fortfarande inte sluta att vara så stolt och glad för hans skull. Du är grym! Älskar dig


Onsdag kväll

Godkväll!

Efter att ha slutat jobba blev det en härlig långpromenad med Silvia, dock var det tunga steg i dag så sjukt fuktigt ute. Men vi tog oss ändå ann 1h och 30 min. Annars har jag spenderat kvällen hemma helt själv, kollat på pippi på dom sju haven, har verkligen snurrat in mig på barnfilmer, attans så bra det är.

Hade nyss ett samtal med fina Sara över telefonen, pratade först lite allmänt och kom sedan in på vad som händer i Sverige. Ja man blir rent ut sagt förbannad av att läsa att någon jävla idiot kört full och narkotika påverkad och kört ihjäl ett 2 årigt barn och då familjen redan mist sin sån tidigare i år och han blev mördad. Det är så sjukt så jag blir gråt färdig. Va är det för människa som gör så, helt hjärtlöst om ni frågar mig. Och så var det den 18 killen som helt oskyldigt bli knivhuggen till döds och lika sjukt är de att en människa helt bara utan orsak går fram och dödar en annan människa, fy fan. Dessa människor har ju fan problem, väx upp och bete sig som vanligt folk verkar vara jävligt svårt. Och Sara kände tydligen killens storebror inte jätte bra men ändå och jag inte en aning om vem killen va och det spelar ingen roll det är lika tragiskt ändå och jag får fan gåshud av att tänka på att de går runt psykskadade människor där ute. Sen att han blir häktad för DRÅP?!?! man bara va? Han har mördat en människa, och häktad för dråp som är en lindrigare form av mord. Kan fan vara det sjukaste jag läst. Lindrigt att mörda en kille med kniv, jaha så man måste mörda någon genom att skjuta han eller ta fram motorsågen för att det ska klassas som mord eller? Vad fan lever vi i för värld ?det är inte något jävla TV spel vi lever i. Och så läser man på aftonbladet så står det att åklagaren nämt att han kan försöka skada utredningen och söka upp vittnen för att undanröja bevis. Och rätten häktar han för dråp, sinnes! Vill bara lägga mig på marken och skrika. Hoppas iallafall att de öppnar ögonen för verkligheten och inser vad som hänt och när han väl får sin dom så kan han sitta där på livstid, sådana människor ska inte gå fria. Detta är så sjukt att ens behöva läsa, det är vedervärdigt vart är världen påväg egentligen?

Ägnar en tanke till alla nära och kära som kände den 2 åriga flickan och killen i Hässelby!

Onsdag



God eftermiddag alla där ute!

Vaknade utav att solen sken in genom fönstret i morse helt underbart, hade gärna vaknat upp så året om. Klev upp runt 7 och började fixa här hemma, diskmaskinen, disk, bädda sängar och tvätt, nästa klar med allt utom tvätten. Undertiden som maskinen rullade här hemma så tog jag en promenad ner till downtown för att möta upp Rita och Linda för en kaffe på starbucks för att planera lite inför Rihanna konserten nästa vecka, vem som kör och när vi ska åka och lite så. Nu har solen försvunnit men fortfarande extremt varmt och kvavt ute så ligger inne och kolla på lilla sjöjungfrun på youtube i väntan på tvätten, älska disney filmer!

Hoppas ni får en bra dag finisar!

Tisdag

Nyss hemkommen! Pluggade in mina ipods hörlurar i öronen och begav mig ut på en powerwalk i 1h. Termometern visade 30 grader innan jag gick ut och det var lika kvavt som i en bastu. Så helt dränkt i svett när jag nådde dörkarmen, nästan iallafall. Men det var redigt skönt att få gå en runda helt själv, rensa tankarna lite och traska på i sin egen takt. Gick förbi downtown på vägen hem och såg två utomhus konserter, något klassiskt skulle jag tippa på. Både barn och vuxna satt på filtar i gräset, eller i en sån solstol som man har på stranden. Såg himmla mysigt ut, är väldigt mycket liv och rörelse nu under sommaren härligt att se. När jag gick förbi parken påvägen ner såg  jag en skylt att det var konsert där med på torsdag så kanske ska försöka svänga förbi en runda, kan ju vara trevligt! Annars da? jo endast 8 dagar till U2 konserten med Sara, 9 dagar till Rihanna konserten med Rita och Linda och endast 2 veckor tills vännen min kommer. Kalasbra!

Nu ska jag sova är en dag i morgon med.

Puss

Måndag



Måndag och ny vecka, tiden går fort och jag gillar det har massor va roligheter som bara väntar nu en tid framöver. Efter att ha gjort mina vanliga sysslor här hemma kom Sina och hämtade upp mig, gjorde lite ärenden och sen åkte vi hem till henne. Fixade sallad och jag hjälpte henne att packa och lite sånt, hon jobbade nämligen sin sista dag som au pair i dag och åker i morgon men innan hon åker till Tyskland så tar hon 1 månad i Californien. Sådär lagom avis. Känns dock lite sorligt att behöva säga hejdå efter 6 månader man blir liksom lite som en familj. Önskar iallafall henna all lycka i framtiden och jag är glad att få ha träffat både Sina och alla andra underbara tjejer!

Har nu precis ätit middag och städat upp här i köket, ska ta en dusch och sen kommer nog Sara förbi efter att hon har varit på gymet. Hurtig hon är får lite dåligt sammvete för att jag var lat och inte tog en promenad men få ta det i morgon i stället.

Godkväll damer och herrar!


Söndag



Blev en lugn dag med film, och godis. Har spenderat kvällen med Linda nere i downtown för en islatte i solen och promenad i parken. Ljuvligt. Så sitter nu här nybadad och ha lite "egen tid- pyssla om mig själv kväll" med ansiktsmask, kroppsskrubb och manikyr såhär innan läggdags. Blir en titt på Martin Beck och Gunvald Larsson först kan absolut inte får nog av dessa karlar.

PUSS/ J

Söndag

I går åkte jag och Sara till New York runt 1 tiden. Strosade runt lite och gick ner mot downtown och kollade. Hittade en LF butik och där inne hittade jag de underbara Jeffrey Campbell skorna. Prövade och hade mig ett tag och tvekade inte en sekund de fick hänga med mig hem, självklart! Hade velat ha svarta också så frågade lite om de får in dom och så och de hoppas hon men hon sa att hon kunde sätt upp mig på en lista och så fick det bli eftersom att de verkar vara svåra att få tag i nu. Gick ut ifrån affären men världens leende på läpparna, ja vem sa att man inte kan köpa kärlek för pengar? Blev en vända på HM och där hittade jag även en klänning med som det bara sa den ska jag ha när jag såg den, och passa skit bra till skorna med så där har vi en outfit tänkte jag och gick till kassan. Sara hittade också lite smått och gått så efter det var båda fattiga om inte minst jag så vi gick vidare emot hudson river. Hittade en jätte mysig uteservering där vi satte oss och åt. Sen tog vi promenaden längst hudson river upp till 34 st där vi sedan svängde in för att gå till Pennstation för att ta tåget hem. Hemma runt halv 9 så bestämde vi oss för att färga håret sara brunt och jag ljusa slingor. Men åkte först till en skoaffär så jag kunde köpa ett sånt vattenskydds spray till mina nya skor som är i mocka. Åkte sedan till affären för att leta hårfärg och de har de men ingen med slingor eller hetta och de säljer inte hetta separat, vad fan är de? Så får se lite halvshabbig ut nu och sen får man väl spendera en förmögenhet hos frisören i stället. Gud så irreterande. Sara hittade iallafall en hårfärg så hon var i full fart här hemma med att färga hår, jag höll på med att spraya mina skor, damsuga i köket, plocka in disken och sitta i sängen och proppa godis.

Har precis vaknat nu och har inga alls direkta planer för i dag men det är fint väder så kanske blir en vända ner till downtown för en islatte i solen. Härligt








Fredag!

Hej hopp här ligger jag i sängen och ska sova vilken sekund som helst. Klockan är nu fyra på morgonen blev lite ändrade planer A kom hem med några backar öl och sa att han hade bjudit över några vänner så jaha tänkte jag trevligt så stannade hemma och inte för att jag hade några andra planer för den delen heller. Men därav att jag går och lägger mig nu. Sjukt trött och huvudvärk så på tiden att sova tänkte bara dela med mig lite av kvällens roligheter först, här har det dansats, sjungits, spelat något ölspel och sen spelade vi pingpong eller vad det nu heter som också är ett ölspel (typiskt amerikanskt) där jag och linda ägde totalt och killarna fick dricka den ena koppen efter den andra, pricksäkra tjejer girlpower! Jaja det har varit en trevlig kväll och nu laddar jag upp för New York city med sara i morgon, här ska handlas skor förstår ni

Puss och godnatt


Torsdag

Godkväll!

Har precis krypit ner i sängen ny duschad efter en och en halvtimmes promenad med Silvia nu i kväll. Redigt skönt ute kl är halv 11 och termometern visar 29 grader.

Ännu en lugn dag har paserat, har gjort lite ärenden åt min värdmamma och det gamla vanliga och även idag avverkat en och annan beckfilm. Kan inte annat än att älska de filmerna sitter här och små skrattar varje gång gunvald slänger ur sig ett av sina uttryck, världsklass! Så ska faktiskt ta och kolla färdigt på den beckfilmen jag påbörjade innan promenaden. Hörs mer i morgon!

Xx

Onsdag



Två och en halvtimmes promenad med Sara i kväll, en dusch och en jordgubb/banan smoothie och jag kommer somna ovaggat i kväll, tro mig. Dagen har varit ofattbart lugn, BARA en maskin tvätt. Här snacka vi lycka! Har annars tagit det lugnt i dag, plockat lite i köket, målat naglarna, avverkat en och annan beckfilm ätit, postat ett brev åt A, skypat med mami&papi, och även kära Paulinn som kommer om endast 20 dagar kan ni fatta? 20 DAGAR! Underbart.

Men men i morgon är det torsdag vilket innebär att det snart är helg igen, oj oj tiden flyger förbi. Mina värdföräldrar ska till Wyoming i helgen, så är bara jag, H och A hemma. Men jag ska ta tåget in till City och checka in Jeffrey Campbell skorna och förhoppningsvis följer ett par med mig hem.

Men nu ska jag dricka upp min smoothie och borst tänderna sen kallar sängen.

Sov gott alla söta!

4th of July

Hej!

JAG ÄLSKAR NEW YORK CITY! Så himla vackert hade önskat att jag hade alla nära och kära med mig igår så att ni hade fått uppleva det jag gjorde i går. Det var magiskt!

Efter att jag tvättat klart i går så tog jag, Silvia, Sina, Sara och Michaela tåget till NY. Gick förbi the bull, och ner till batterypark för att njuta av det fina vädret, var även en kvinna och en man som tog betalt för att få hålla en stor jävla boaorm omkring sig, att man ens betalar för sånt. Men Sina ville ta kort på bara ormen så då passade jag på att röra den, (första gången jag rör vid en orm, och troligen sista med.). Vi åt på burger king och tog även en kaffe på Starbucks och satte oss ute på en bänk i solen. Sen bestämde vi oss för att ta pathen till Jersey City så att vi kunde se fyverkerierna och ha Manhattan i bakgrunden så vi får en bra utsikt. Min värdpappa sa att man skulle var där runt två timmar innan för att det kommer var smockat med folk och svårt att få bra platser. Så två timmar innan var vi där och fick jättebra platser. Sen var det bara att vänta till 9.20 tills fyverkerierna skulle börja. Det var magiskt från början till slut. Runt 10 var det slut och vi tog pathen tillbaka till Newerk och där såg vårat tåg rulla iväg dock utan oss så fick vänta en timme till tills nästa tåg som gick 11.38. Väl hemma klockan 12 så var jag som en klubbadsäl, dvs dödstrött så somnade väldigt bra efter de kan jag lova.

Tisdag idag och jag har hunnit med att köra A till tågstationen, tvättat en maskin tvätt (änså länge), ätit frukost, varit och handlat och varit på posten men som var stängt så måste dit igen senare. Tror det var ales sålänge. Hoppas ni får en bra dag så ska jag nu springa upp och fixa med tvätten.












Washington DC

Hej!

Washington DC var helt underbart, en jätte mysig stad att gå runt i. Vi var framme kl 11 i fredagskväll efter att ha tagit en taxi från Union Station till Bethsda där lägenheten ligger, så blev sängen dirket. Lördag morgon ringde kl på 6.30 och vi gjorde oss i ordning och försökte sedan att hitta subwayn som faktiskt bara låg två block från lägenheten. Väl framme i Washington DC började vi att promenera, och vi hann med att se så mycket underdagen. Allt som vi ville faktiskt, hurra! Lördag kväll spenderade vi i Bethsda var och åt på en mexicansk restaurang och sen gick vi till ett ställe där de hade frozen yoghurt som man tog själv och la på precis vad man ville och sen vägde dom det bara så betalade man, smidigt och sjukt gott.

- Library pf Congress
-Hirshhorn Museum and sculpture garden
-White house
-National air and space museum
-National museum of american history
-U.S Capital Building
-Lincon memorial
-Word war 2 memorial
-National Museum of natural history
-U.S supreme coust building
-Columbus war memorial
-Veterans memorial
-Jefferson memorial
-Georgetown

detta hann vi med under lördagen förutom Georgetown som vi betade av i söndags, hur fint som helst. Litet och mysigt. Vi hann också få en tripp i Virginia av taxichaffören som ville visa oss allt. Så man tackar för de. Blev bussen till Union Station sen för att äta och sen vänta in bussen som körde oss till Newark igen. Vi hade sån tur när vi kom fram till Newark vi behövde inte vänta någon längre tid på tåget utan de gick 10 minuter efter vi hade kommit med bussen så vi köpte biljetter och sen satte vi oss på tåget hem till Westfield och var framme runt 9 helt slut båda två. Sen blev det promenaden hem, en dusch och jag slocknade direkt. I dag är det måndag och amerikas nationaldag, 4th of july, så ska fixa lite med tvätten nu under morgonen och sen ska jag in till New York city med några tjejer för att fira 4th of july, shoppa lite och kolla på fyverkerierna, check!





















Fredag



Hej allihopa!

Jobbar sista dagen för denna veckan i dag. Ska bli så skönt med helg. Backpack väskan är nu packad och klar och jag är nu redo för en weekend i Washington DC med Linda. vid 4.42 tar vi tåget till Newark där bussen står och väntat på oss. Sen blir det en härlig bussresa på 4 timmar innan vi är framme i staden.

Vi har så många punkter på listan som vi vill pricka av nu under denna helgen i Washington men vi får väl se hur många vi hinner med. Om ja får bestämma så SKA alla prickas av men dock har vi ju inte så mycket tid som vi önskat tyvärr.

Önskar iallafall er en underbar helg så lovar jag att uppdatera er efter helgen.

Pusss J

RSS 2.0